180 millió a magyar fantasy focira

A Statzup Kft. a Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-től 180 millió forintot (mintegy 600 ezer eurót) kap. A Cashline Csoport tagja ennyit fektet a magyar IT startupba.

Az úgynevezett fantasy football sikereire alapozva és az új forrásokra építve a Statzup az Amerikában és Kanadában rendkívül népszerű daily fantasy piacot célozza meg idén ősszel.

 

A napjainkban több mint 3 millió aktív felhasználóval bíró daily fantasy néhány alapvető dologban különbözik a hagyományos fantáziajátéktól: minden nap új versenyek, új kihívások, és pénznyeremények várják a menedzsereket. A Statzup célja a labdarúgást kedvelő daily fantasy játékosok meghódítása és a sportági vezető szerep megszerzése.

 

A nagy tervek megvalósításában nyújt segítséget a közel 600 ezer eurót befektető Valor Capital, mely már 15 éve folytat befektetési tevékenységet.

 

„Örömünkre szolgál, hogy részvételünkkel segíthetjük a fantasy sportban Magyarországon már piacvezető Statzupot a nemzetközi előretörésében. Az egyre gyorsuló, modern világ felé nyitó projektről van szó, melynek újításai eddig még zárt kapukat nyithatnak meg előttünk. Innovatívitása nem csak a szűken vett iparág szintjén, hanem a befektetések széles spektrumán előremutató távlatokba vezet.”

statzup1

A 2014-ben alapított Statzup Kft. fantasy futball játékok fejlesztésére specializálódott: a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos fantasy játékával – mely első teljes szezonja végén több felhasználóval bírt, mint ahány néző ült a lelátókon a bajnokság egy fordulójában – debütált a piacon. Az OTP – Day One Magvetõ Tõkealap 2014 tavaszán 60 millió forintot fektetett a cégbe, és a nemzetközi terjeszkedésben nyújtott segítségen felül sportiparági kapcsolatokkal segítette a csapatot, valamint aktív szerepet vállalt a cégépítésben és a csapat elõtt álló akadályok kezelésében.

A Statzup tavaly ősszel egy nagyszabású, nemzetközi projektbe vágott bele, mellyel szintén nagy sikereket ért el: a mára már hat nyelven elérhető TheFantasyFootball fél év alatt közel 135 ezer regisztrált felhasználót számlált. A Facebookon elérhető TheFantasyFootball – melyet több mint 180 országban játszanak – egyediségét a valós statisztikákon alapuló játékmód és a felhasználói oldalról könnyen érthetõ játékmenet adja. A nyugati versenytársakhoz képest sokkal szélesebb, több bajnokságra kiterjedõ adatbázist használ, amely nemzetközi szinten is újdonságnak számít.

 

A cég rövid idő alatt nagy sikereket könyvelhetett el: a tavaly ősszel indított TheFantasyFootball mára már több mint 200.000 felhasználót számlál és 7 különböző országból van előfizetője, a Statzup bekerült a Facebook accelerator programjába (FB Start Accelerate), részt vett a 2014-es Web Summiton, az idei TechCrunch Disrupton, a hónap startupja volt a Microsoft Europe-nál, illetve a világhírű Forbes magazin magyar kiadása hosszabb cikket publikált róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .