Blogzine

200 ezer eurós fődíjjal jön a startupok olimpiája!

Box-ringben küzdhetnek meg a régió legjobb startupjai a nemzetközi befektetőkért.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával 2016. november 24-én harmadik alkalommal szervezi meg az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten. Az eseményre idén 13 országból várják Közép- és Kelet Európa legjobb csapatait.

A Get in the Ring! (GITR) a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup versenye, mely a befektetőkért való küzdelmet egyedülálló showműsor keretein belül valósítja meg. A GITR versenyzési koncepciója eltér a hagyományos pitch versenyekétől. A regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.

Az egyetemi ötletversenyből indult Get in the Ring! több mint egy egyszerű startup verseny. Az innovatív koncepció a megszokott eseményeknél jóval látványosabbá és izgalmasabbá teszi az egész versenyt, valamint különleges lehetőséget biztosít a startupok számára, hogy szakmai hírnevet, kapcsolatrendszert és befektetést szerezzenek. Az olimpiai hasonlat nem véletlen, mivel idén 80 ország vesz részt a versenyben.” – mondta Katona Bence, a budapesti rendezvény főszervezője.

Az eseményre elsősorban olyan startup csapatok jelentkezését várják, akik már validált üzleti modellel és elkészült prototípussal rendelkeznek, valamint elsősorban a piacra lépéshez keresik a külső forrásokat. A verseny legfőbb célja, hogy a startup vállalkozások számára lehetőséget biztosítson bekapcsolódni a globális startup ökoszisztémába. A csapatok személyes kapcsolatot tudnak kialakítani a szakma meghatározó alakjaival, illetve befektetést szerezhetnek vállalkozásuk számára.

A megmérettetésre idén 13 európai országból várják a jelentkezőket: Magyarország, Ausztria, Csehország, Észtország, Horvátország, Litvánia, Lengyelország, Lettország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Románia és Ukrajna.

get-in-the-ring

A zsűriben a startup közösség nemzetközileg elismert szakemberei foglalnak majd helyet. Katona Bence hozzátette: “Célunk, a régió meghatározó startup eseményévé emelni a Get in the Ring! Budapestet, amihez úgy gondolom minden adottságunk megvan. A szakmai zsűrit olyan, a régióban és Európában meghatározó inkubátorok képviselői alkotják, mint a londoni Techstars, az észt Startup Wise Guys, valamint az osztrák Pioneers Ventures vezetői.”

A Get in the Ring! magyarországi döntőjére 2016. november 24-én az Akvárium Klubban kerül sor, ahol a 8 legígéretesebb startup küzd meg a közép-kelet-európai bajnoki címért. A budapesti esemény nyertese 200.000 eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a Get in the Ring! Globális Döntőjén,melynek költségét a szervezők állják. Idén a Globális Döntő szervezési jogáért New York és Szingapúr között zajlik küzdelem.

Jelentkezés a nemzetközi verseny hazai döntőire itt:

www.getinthering.hu

Megosztás