Blogzine

Elit innovációs klubba lép be az ELTE

Az EIT Digital teljes jogú tagja lett az ELTE vezette Magyar Nemzeti Társult Csomópontja 2017. január 1-tő.

Ez alkalomból az EIT Digital Magyar Csomópont eddigi eredményeit összefoglaló, valamint az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) infokommunikációs tudásközösségének teljes jogú tagjaként folytatandó működés stratégiai és tudományos előnyeit bemutatórendezvényt is szerveznek janár 26-án
Az esemény – az előzetes visszajelzések alapján – az alábbi meghívottak fogadták el felkérésünket, és előadóként is részt vesznek konferenciánkon:

  • Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere
  • Pálinkás József, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke
  • Palkovics László, Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára
  • Lepsényi István, Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára
  • Martin Kern, az EIT megbízott igazgatója
  • Willem Jonker, az EIT Digital igazgatója

Az ELTE vezette EIT Digital Magyar Nemzeti Társult Csomópont teljes jogú partnerré válásával Magyarország az EIT egyik tudásközösségében a nyugati partnerekkel azonos szintű szerephez jut. Ez nem csak az ELTE és a konzorcium többi intézménye számára siker, de az egész ország, sőt szándékunk szerint a teljes régió számára is jelentős előnyökkel járhat.

A döntés hátterében a magyar csomópont intézményei által megvalósított hozzáadott érték elismerése áll. Egyrészt a magyar hagyományoknak megfelelően erős matematikai alapokra épülő informatikai képzés színvonalának köszönhetően az oktatásban – a közös mesterképzésben és a doktori programban – betöltött szerepünk, másrészt a nemzetközi kapcsolatépítési programban közép-kelet-európai központként való megjelenésünk, illetve a kapcsolatépítési program magyar koordinációja járult hozzá az ország jelentőségének elismeréséhez.

Az öt éve az ELTE-n is működő EIT Digital mesterképzése egy hiánypótló program, mert egyedülálló módon ötvözi azon oktatási, kutatási és üzleti tevékenységeket, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy az informatikai ismeretek mellett vállalkozói készségeket is elsajátítsanak. Az érdeklődő hallgatók 9 ország 20 vezető európai egyeteme által kínált 8 mesterprogram közül választhatnak – a jelentkezési időszak jelenleg is, február közepéig tart.

Megosztás