Könnyen elindíthatod webáruházad

A Shopify a világ egyik legnagyobb felhőalapú webáruház rendszere, ami lehetővé teszi, hogy szinte bárki elindíthassa saját online áruházát. Persze szükség van megfelelő üzleti modellre is főleg akkor, ha a raktárkészlet felhalmozása anyagi nehézségekbe ütközik.

Csak sejteni lehet, hogy mennyien ülnek otthon és fogják a fejüket azon gondolkodva, hogy ki kellene lépni a hagyományosnak nevezett foglalkoztatotti létből – reggel kilenctől délután ötig ülni a darálóban – elindítva egy saját vállalkozást. Az ilyen jellegű biznisz nem egy könnyű terep, hiszen másfajta gondolkodást, önképzést, olykor technológiai kereteket és nem utolsó sorban (adott esetben elégethető) tőkét is igényel. Azt is csak sejteni lehet, hogy talán nem kevesen gondolkodnak azon, hogy az online kereskedelem rögös – vagy annak tűnő – útjára lépnek, de nem tudják, hol és hogyan kezdjenek hozzá, vagy nem áll rendelkezésre akár az induláshoz, akár a raktárkészlet beszerzéséhez szükséges tőkeerő.

Pedig manapság nagyságrendekkel könnyebb elindítani egy webáruházat, mint akár csak egy évtizeddel korábban is, hiszen az e-kereskedelem területére tévedő vállalkozók számos platform közül válaszhatnak. Az indulás és az üzemeltetés némi önképzéssel zökkenőmentessé válhat, emellett olyan üzleti modellek állnak rendelkezésre – ilyen a drop shipping és a remote warehousing – amelyek lehetővé teszik az online kereskedők számára, hogy valós, fizikai raktárkészlet felhalmozása nélkül is elindíthassák saját webáruházukat, kis túlzással, de akár a nappaliból is.

A felhőalapú webáruház rendszerek mindent megváltoztattak, hiszen megjelenésükig csak egyedi rendszerekkel lehetett dolgozni, ezeket követték a jelenleg is futó nyílt forráskódú szisztémák, utóbbiak esetében a szerverekről és a tárhelyekről való gondoskodás terhe még az e-kereskedő vállát nyomta – hívta fel a figyelmet Gulyás Ákos, a Syncee Shopify-alkalmazás alapítója. Ugyanakkor, a felhőalapú megoldásokkal a kereskedőnek már csak az üzlettel kell foglalkoznia, hiszen havidíj ellenében minden más feladatot levesznek a válláról. A világ egyik legnagyobb ilyen rendszere – fogalmazott a szakember – pedig a Shopify, a maga több mint egymillió globális felhasználójával és több mint ötszázezer aktív store-jával.

 

 

További részletek itt:

http://www.digitalhungary.hu/e-kereskedelem/A-nappalidban-is-elindithatod-sajat-online-aruhazad/6115/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .