Blogzine

A mesterséges intelligencia erősödéséhez is fontos a hazai kutatás-fejlesztés

A kormány számára fontos, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez kapcsolódó oktatás és kutatás – fejlesztés kellő hangsúlyt kapjon a felsőoktatásban és a duális képzésben egyaránt – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Continental vállalat budapesti mesterséges intelligencia központjában tett látogatása során hétfőn.
A miniszter hangsúlyozta, hogy a Continentalt követően további cégek indítottak mesterséges intelligencia fejlesztéseket és megalakult az MI koalíció is annak érdekében, hogy összefogja e szakterület szereplőit, illetve vizsgálja a társadalomra gyakorolt hatását.

Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezetői igazgatója kiemelte, hogy cégük elsőként hozott kifejezetten mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztési tevékenységet Magyarországra, mely nagyban hozzájárul a Continental balesetek nélküli jövőt megcélzó programjához.

A Continental 2018. január 30- án jelentette be, hogy Magyarországot választotta a mesterséges intelligencia központjának helyszíneként. A kompetencia központ kialakítása a tervek szerint halad, azon célkitűzés részeként, hogy segítse a Continental technológia vállalatot az autonóm közlekedéshez szükséges megoldások fejlesztésében.

Budapestet azért választották a központ kialakítására, mert adott volt egy aktív autóipari környezet, több egyetem és kutatóközpont, valamint számos mesterséges intelligenciával foglalkozó specialista. Ez év májusában a cég megnyitotta a legújabb egységüket a gépi tanulásban jártas szakemberek, big data mérnökök, beágyazott rendszermérnökök és alkalmazás mérnökök előtt.

Megosztás