Megkezdte működését a VIDDO közösségi videómegosztó

Magyar innováció globális célközönséggel – Fair jövedelemmegosztás a tartalomkészítőkkel és -megosztókkal.

A sikeres próbahónap után megkezdte üzemszerű működését a VIDDO közösségi videómegosztó platform. A magyar innovációra épülő rendszer az online videók felhasználóinak és a tartalomkészítőknek is újszerű megoldásokat kínál, választ adva az online tér kihívásaira. A kreátorok már az első megnézéstől számítva bevételhez jutnak, a felhasználók pedig megosztásaikkal részesülhetnek ebből a jövedelemből. A tartalmak reklámmentesen, pay-per-view alapon tekinthetők meg, ám a felhasználók reklámok megnézésével „figyelmükkel” is fizethetnek.

A globális piacra szánt, egyedi platform mögött magyar fejlesztő csapat áll. „Két és fél évvel ezelőtt kidolgozott alapötletünk az online videózás minden résztvevője számára előnyös megoldást kínál. Sokféle igénynek sikerült megfelelni a VIDDO-n: a kreátorok olyan jövedelemhez jutnak, amely a nézettség alapján, átláthatóan ösztönzi őket, hogy készítsenek videókat. A felhasználók zavartalanul, reklámmentesen nézhetik és követhetik kedvenc filmjeiket, sorozataikat, illetve tartalomgyártóikat, miközben a megnézett videók megosztásával – kurátorként – ők is pénzt keresnek” – foglalja össze Tamás László, a VIDDO alapítója, ötletgazdája és operatív vezetője a platform lényegét.

A VIDDO a szerzői jogok terén is tiszta helyzetet teremt. A felhasználók – például média, véleményvezérek, vloggerek – számára a rendszer engedélyezi, hogy a tartalmakat külső felületeken, például a közösségi médiában megosszák. Így okafogyottá válik a tartalom „ellopása”, hiszen mindkét résztvevő érdeke, hogy az adott videó széles körhöz jusson el.

A fejlesztés mintegy két évvel ezelőtt kezdődött. A vállalkozás létszáma az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt, ma már közel harminc fő dolgozik a cég budapesti székházában a platform folyamatos tökéletesítésén és működtetésén.

„A VIDDO február 7-én lépett ki a világhálóra. Az elmúlt hónapban egyfajta nyilvános teszt zajlott, és március hónapban megkezdődhetett a valódi, publikus működés” – emeli ki Tamás László.

A VIDDO célja, hogy a csak havi előfizetéssel elérhető streaming-szolgáltatók és a hirdetésekkel megszakított, ingyenes videómegosztók alternatívája legyen. A VIDDO rendszeren belül kredit-csomagokat lehet vásárolni, majd ezek felhasználásával tekinthetők meg a feltöltött videók – itt a néző csak azért fizet, amit valóban látni is akart.

A VIDDO szélesre tárja a videók felhasználási lehetőségeit. Tematizált, online „tévécsatornák” létrehozására van lehetőség, akár már meglévő tartalmak felhasználásával. Alapítványok, társadalmi célú kezdeményezések a VIDDO-ra feltöltött videókon keresztül tudnak támogatókat megnyerni, és fő vagy kiegészítő jövedelemre szert tenni. A vloggerek, netkedvencek ezen a felületen közvetlen jövedelmet realizálhatnak. „A VIDDO alapelve: segítsd, támogasd, fizesd meg a tartalom tulajdonosát” – fogalmaz Tamás László.

A fogyasztók nagy része ma már reklámkerülő. A VIDDO ezen a területen is innovációt hoz. A tartalomfogyasztók számára felajánlja a teljesen reklámmentes videónézést. Ugyanakkor reklámok megtekintésével lehetőség van arra, hogy valaki plusz kreditekhez jusson, amelyet további videónézésre használhat fel. Ezáltal befogadhatóbbá válik a reklám, ezáltal a reklámozók kedvezőbb konverzióra számíthatnak.

A magyar vállalkozás a globális piacot célozta meg, és az elkövetkező hónapokban marketingstratégiájának megfelelően a tartalomgyártók nagy arányban történő bevonását tartja a legfontosabbnak. Kiemelt cél, hogy a média egyre növekvő mértékben ágyazza be felületein a VIDDO-n elérhető tartalmakat, mert így – kurátorként – további jövedelemhez jut, és jogtisztán használja fel az anyagokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .