Íme a világ legnagyobb szuperkondenzátor-gyára, ami már épül is

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátor tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit. A 220 millió eurós beruházás révén tizenkétszeresére növelik a gyártási kapacitásunkat, hogy biztosíthassák az olyan nagyvállalatok innovációs igényeit, mint a General Electric, a Siemens, a CAF Power & Automation, a Hitachi Energy, valamint a Skoda Electric.

Egyszersmind a felépülő üzem lesz a világ legnagyobb és legmodernebb ultrakondenzátor gyára, amelyben a Siemens-szel karöltve teljes automatizációt vezetnek be a gyártósoron.
A várhatóan 2024-ben meginduló termeléssel a lipcsei gyártóbázis a közlekedés és az autóipar villamosításának felgyorsításához, illetve a megújuló energiatermelés gyors növekedésének támogatásához szeretne hozzájárulni.

Ultrakondenzátor elnevezései

Szakmai körökben a szuperkapacitás, az ultrakapacitás, a szuperkondenzátor, az ultrakondenzátor elnevezéseket egymás szinonimájaként használják és az eltérő nyelvterületeken egyik, vagy a másik prioritást élvezhet.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .