Blogzine

Mi a titka az I. osztályú szőnyegtisztításnak?

Ebben a cikkünkben szeretnénk nektek bemutatni a legmagasabb színvonalú szőnyegtisztítást. Pár mondatban beszélünk a szőnyegtisztítás fontosságáról, bemutatjuk milyen gépsorral és milyen tisztítószerrel történik a tisztítás. Vágjunk is bele!
A tisztítás-technológiában a padlótisztítás az egyik legösszetettebb témakör. Egyrészt azért mert a padló az egyik legszennyezettebb felülete az ingatlanoknak, így nagyon sokféle szennyeződés fordul elő rajtuk, melyek eltávolításához megannyi tisztítószert és eljárást kell ismerni. Másrészt a padlóburkolati anyagok változatossága is  bonyolítja a helyzetet, például nem ugyanolyan tisztítószerekkel és gépekkel tisztítunk meg egy járólapot mint egy szőnyeget. És már meg is érkeztünk a cikkünk főszereplőjéhez, a szőnyeghez! tehát mint olvashattad a szőnyeg is a padlón helyezkedik el, így a felületén és a szálai közt sok sok szennyeződés gyűlik össze és bújik meg, amelyek, mint például a por és a poratkák akár komolyabb légúti megbetegedéseket is okozhatnak. Különös veszély leselkedik a padlón négy kéz-láb közlekedő kisdedekről, akik közvetlenül érintkeznek a fentebb említett nem kívánatos anyagokkal.

Az egészségügyi kockázatok mellett a szőnyegtisztítás esztétikai szempontból és a szőnyegünk állagának megóvása érdekéből is nagyon fontos! Az esztétikai szempont vagy szakmai nevén közérzeti kockázat, azt jelenti, hogy a már szabad szemmel jól látható koszos felület tudja negatívan befolyásolni a hangulatunkat, épp úgy, mint a tiszta, illatos szőnyeg pozitív közérzetet biztosít. Az állagmegóvás pedig megnöveli a szeretett szőnyegünk élettartamát. Ha szeretnéd te is a szőnyeged meleg társaságát jó sokáig élvezni, akkor ajánlatos évente legalább egyszer tisztítóba vinni. Itt szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a szőnyegtisztítás rendszerességét a felhasználás intenzitása nagyban befolyásolja. Hogy egy drasztikus példával szemléltessük: Egy hálószoba szőnyeget közel sem olyan sűrűn kell kitisztíttatni, mint egy irodaház bejáratában heverő ipari lábtörlőt.

Milyen gépekből tevődik össze egy nagyüzemi szőnyegtisztító gépsor?

Az első gép ami a nem tapadó szennyeződések eltávolításáért felel, mint például a szőrszál, hajszál, morzsa, por, stb., az a porológép. A porológép egy futószalag segítségével behúzza a szőnyeget és egy forgó rudazat segítségével, ami a szőnyeg felületét üti nagy intenzitással, kiporolja azt. Az eljárást segíti egy nagyteljesítményű porszívó berendezés és egy óriási, forgó hengerkefe. Egy elhanyagoltabb szőnyegből akár 2 kiló por is kijöhet így módon!
A második gép a multi-kefés szőnyegtisztító automata. De mielőtt behelyeznénk a tisztítás alatt lévő szőnyeget, előtte egy tisztítószeres oldatba beáztatjuk a kelmét. A behatási idő elteltével, ami körülbelül 5-6 perc, tisztítószertől függ. A jól beáztatott textil az automata rendszerben folytatja útját, ahol kefés súrolást egy mega hengerkefe nyitja, majd a tisztítószeres zuhanyt követően 5 darab síkban forgó tányérkefe veszi kezelésbe a szőnyeg szálait, végül a magasnyomású öblítés után a szőnyeg alját is átkefézi egy nagy henger alakú kefe.
A szőnyegből hátramaradó nedvességet ipari szőnyegcentrifugával távolítjuk el és szárítóállványon szárítjuk szárazra.
Ha erősebb folt található a szőnyegen, akkor azt speciális folteltávolító tisztítószerrel és egy kisebb gépi meghajtású kefével és permet-extrakciós géppel távolítjuk el.

Szőnyegtisztító automata rendszer, forrás: szonyegtisztitokozpont.hu
Szőnyegtisztító automata rendszer, forrás: szonyegtisztitokozpont.hu

Mi, a Takarító Kommandó Szőnyegtisztító Központjában a Tana Tuba, a Kiehl Carpasol és az Emsal Carpet Sampon tisztítószereket használjuk. Ezek jó illatú és rendkívül hatékony speciálisan szőnyegtisztításhoz való tisztítószerek, semleges és enyhén lúgos, lúgos kémhatású vegyszerek.
Ha szeretnéd, hogy a szőnyeged ebben a fantasztikus tisztításban részesüljön, ami után garantáltan finom puha, illatos és ragyogóan tiszta lesz, annyira, hogy rögtön kedved támad ráfeküdni, akkor hívd a Szőnyegtisztító Központot és mi háztól-házig szállítással elvégezzük Budapest és Pest megye területén a szőnyegtisztítást a lehető legmagasabb színvonalon!

Megosztás