Hazai pálya

Blind Investment – sikeres szezonzáró

A startup évad utolsó Blind Investment eseményére látogattunk el ma a VAM Design Centerbe. Ez volt a 6. versenyük, és fél év alatt 36 projekt mutatkozott be. Közöttük 22 millió forintos mikro-befektetés talált gazdára! Szép számok egy tavaly ősszel debütáló esemény- és seed sorozattól! Gratulálunk! A folytatás ősszel jön!

GYEREKFEJJEL – ÖTLETEK KICSIKNEK

A mai évadzáró versenyen igazi missziós ügyeket vett górcső alá a zsűri (amelyben én is meghívást kaptam, a médiatámogató InsiderBlog képviseletében). A nyertes ma a CókMók projekt lett, amely igazán fontos társadalmi ötlettel állt elő. A projekt célja ugyanis, hogy az állami gondozásban nevelkedő gyermekeket segítse. A „CókMók” termék maga egy színes táska, amelyben a gyerekek a számukra kedves holmikat vihetik tovább. Amikor valaki ilyet vásárol (20 ezer Ft-ért) a gyerekének, akkor a vételárban kifizeti azt is, hogy egy ugyanolyan példányt egy állami gondozott kisgyermek is megkaphasson. Majd az azonos táskát viselő gyerekek közösségi rendezvényeken találkozhatnak, és ismerkedhetnek. Ezzel is ápolva a közösségi beilleszkedésüket és a társadalmi támogatásukat. Igazán szép és magasztos ötlet! Öt millió forintot kerestek, de javasoltam, hogy tőke nélkül is sikerre vihető az ötlet! És nyert is!

Nagyon klassz volt, hogy az előtérben kiállították a versenyben bemutatkozókat. Itt Gaál Csaba befektető (Core Ventures) tanulmányozza a CókMókot (vagy éppen megveszi?)
Nagyon klassz volt, hogy az előtérben kiállították a versenyben bemutatkozókat. Itt Gaál Csaba befektető (Core Ventures) tanulmányozza a CókMókot (vagy éppen megveszi?)

kistudósA többi ötlet is hasonló társadalmi érzékenységről tett tanúbizonyságot és igazán felemelő érzés volt számunkra is. A Kistudós Clubban animátorokat oktatnak arra, hogy iskolásokkal kedveltessék meg a természettudományokat.  A SzókiMondóka Goda Krisztina filmrendező és Gryllus Vilmos (= Móka Miki!!) segítségével egy látványos és játékos multimédiás tartalmat hoz létre, ahol a szórakozás közben játékos feladatokat is megoldhatnak a gyerekek.

 

A Pulyaruha hagyomány őrző és modernizált népviseletet nyújt a gyermekruházatban. A Papírműhely pedig kisgyermekeknek ad játékos és papírba „önthető” (kivágható, színezhető) feladatokat.

A Pulyaruha csapata a minőségi ruhákkal - gratulálunk!!
A Pulyaruha csapata a minőségi ruhákkal – gratulálunk!!

A sorból kilógott Várdai Péter többfunkciós napozóágya, a FLEXI, amelyre már számos külföldi megrendelés befutott a csaknem 1500 euro értékű látványos design bútorra, de még a prototípust szeretnék az alkotók elkészíteni, majd hamarosan az ebből születő egyedi bútordarabot nemzetközi piacra bevezetni. Ez inkább nem „missziós” (azaz „impact”?) befektetésnek tűnt, hanem klasszikus seed projektnek.

Igazán space és látványos a  Flexi - nem csoda, hogy ennyien érdeklődnek utána! Itt menni fog a befektetés, hajrá!
Igazán space és látványos a Flexi – nem csoda, hogy ennyien érdeklődnek utána! Itt menni fog a befektetés, hajrá!

 

ŐSZTŐL JÖN A FOLYTATÁS!

Nagyon érdekes volt a verseny, mindenki magas szintű prezentációt nyújtott. A szervező Blind Investmentnek gratulálunk a felkészítésért és az egész 6 sorozatos startup versennyé. Amely új színt vitt a hazai ökoszisztémába, felélesztve a mikro-befektetések piacát és példát mutatva az ilyen jellegű pre-seed befektetések beindítására.

Izgatottan várjuk az őszi új évadot, amikor várhatóan új meglepetésekkel állnak elő a Blind Investmentesek!

Végül a holnap "félévszázados" szülinapját ünneplő Shy (ezúton éljen!) éppen projekttel ismerkedik.
Végül a holnap „félévszázados” szülinapját ünneplő Shy (ezúton éljen!) éppen projekttel ismerkedik.

 

Megosztás

2 thoughts on “Blind Investment – sikeres szezonzáró

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük