Hazai pálya

Jeremie főnök lett a start-up-ok barátja!

Éljen és gratulálunk! Garamvölgyi Balázs lett a Jeremie alapokat felügyelő MV Zrt. első számú vezetője! (Az MV Zrt minden Jeremie befektetési döntést lát… és felügyel. Azaz ereje van változtatni, ha akar.) Tehát éljen! Ez fantasztikus, mert Balázs az, aki rendszeresen eljárt a start-up eseményekre és támogatólag, sőt kíváncsian figyelte az ökoszisztémánk fejlődését. –  Nyílt üzenetünk következik neki!

Kedves Balázs!

Egyrészt gratulálunk beiktatásod kapcsán, ami a start-up közösséget bizakodással tölti el. Az elmúlt időszakban sok mindent vártunk az MV Zrt-től, ami talán segített volna annak megértésében is, hogy a magyar befektetői világ milyen irányba fejlődik.

Másrészt örülünk, hogy egy olyan vezető fogja felügyelni a magyar start-up ökoszisztéma fejlődésében nagy szerepet játszó Jeremie tőkealapok működését, aki korábban nagy figyelmet és érdeklődést szentelt a start-up közösség ügyei és missziója iránt. Ez utóbbi bizakodással tölt el, mert az utóbbi időben sajnos valami leállt vagy más irányt vett itthon a start-up világban… Valami nem úgy fejlődik itthon a start-up szférában, ahogy a nemzetközi start-up trendek aposztrofálnák. Az okokat most nem keresem, azt úgyis sokan ismerjük.

Szerintünk a jövőbeli munkádnak nagy szerepe lehet abban, hogy 4-5 év múlva a Jeremie program igazi sikerként szerepeljen az üzleti híradásokban. Nagyon bizakódóan várjuk lépéseidet és az MV Zrt megújjuló vezetését.

Gratulálunk!

Íme a hivatalos sajtóközlemény:

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. döntése értelmében 2013. december 14-étől Garamvölgyi Balázs az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. új vezérigazgatója.

 

Garamvölgyi Balázs 1998-ban végzett a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen. Banki pályafutását a CIB Banknál kezdte a nagyvállalati finanszírozás területén, később az ERSTE Bank, illetve az ING Bank után a Takarékbank kis- és középvállalati finanszírozási területét vezette közel öt éven át.

2010-ben lépett be az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.-hez, amelynek üzleti vezérigazgató-helyetteseként a tevékenység koordinálásáért és bővítéséért, illetve az ehhez kapcsolódó termékértékesítésért-, és fejlesztésért volt felelős.

 portfolio.huhvca_conf_20120607_14.13.30

Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.-t mint a JEREMIE program holdingalap kezelőjét (Forráskezelő Szervezet) az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. alapította. Az MV Zrt. feladata, hogy visszatérítendő jellegű európai uniós támogatásokat közvetítsen a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, ezek célja a KKV-k számára nyújtott hitelállomány növelése, a KKV-k hitelfelvételi lehetőségeinek javítása, valamint a befektetett kockázati tőke volumennövekedése.

Megosztás