Külföld

Climate-KIC európai ötletverseny

CleanLaunchpad címmel és 11 európai ország részvételével start-up ötletversenyt hirdet a Climate-KIC. Az EIT égisze alatt működő szervezet keresi Európa legjobb, fenntarthatósághoz kapcsolódó, start-up üzleti ötletét! A verseny magyar válogatójára június 17-ig lehet jelentkezni. A fődíj 10 ezer euro, továbbá a régió három nyertes ötlete részt vehet bármely társország inkubációs programjában.

A CleanLaunchpad ötletverseny idén először 11 európai országban párhuzamosan kerül megrendezésre a Climate-KIC támogatásával. A Climate-KIC az Európai Innovációs És Technológiai Intézet (EIT) klímainnovációs programja, amely regionális start-up inkubációját a hazai MyCo Incubation végzi.  

Innovation festival

A 3 körből álló start-up versenyre bármilyen ötlettel lehet pályázni, amely elősegíti a zöld gazdasági átmenetet és fenntartható gazdasági fejlődést. Az októberben, Valenciában több régió részvételével zajló, európai döntőn a nyertes 10 000 eurós fődíjat vihet haza, míg a második és harmadik helyezettet 5000 és 2500 euróval jutalmazzák.

Ahhoz pedig, hogy a jó ötletekből valódi vállalkozás legyen, a Climate-KIC biztosítja minden ország 3 dobogósának a bejutást világszínvonalú cleantech akcelerációs programjába. Ilyen módon a magyar nyertesek akár a hollandiai, vagy angliai inkubációba is bbekerülhetnek, hiszen a Climate-KIC égisze alatt jelenleg 7 országban zajlik start-up akcelerációs program: Nagy Britannia, Hollandia, Németország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország. 

Képernyőfotó 2014-05-21 - 12.36.02

A magyarországi első forduló jelentkezési határideje 2014. június 17. A jelentkezők közül nemzetközi zsűri választja ki a hazai résztvevőket, akiknek június 27-29-én kétnapos Bootcamp-et szervez Budapesten a MyCo Incubation. A magyar start-up mezőnyt profi coach-ok készítik majd fel a hazai elődöntőre, ahonnan a 3 legjobb ötlet jut majd tovább a valenciai döntőbe. Íme az országonkénti elődöntők programja:

Képernyőfotó 2014-05-21 - 12.26.32

A MyCo Incubation 2013 óta végez start-up inkubációt a régióban, amely során tavaly 14 db start-up-ot inkubált, idén pedig várhatóan 40 db start-up üzletfejlesztése folyik az európai módszertan alapján. Az idei akcelerációs programban kiemelt stratégia partnerek: az IBM Magyarország és Ernst and Yound, amely társaságok a program mentorait és üzleti tudáshátterét biztosítják.

Jelentkezés és további információk a www.cleanlaunchpad.eu oldalon.

Kérdés esetén kérjük, forduljon Miskolczy Csaba, inkubációs vezetőhöz a csaba@myco.hu címen.

 

Megosztás

One thought on “Climate-KIC európai ötletverseny

Comments are closed.