Külföld

Kedd estig: cleantech ötletpályázat

Nem kell prototípus, nem kell cég, csak egy jó ötlet – legalábbis a CleanLaunchpad ötletversenyre, amely 11 ország részvételével zajlik és a magyar versenyre jún. 17-én, kedd éjfélig lehet leadni a jelentkezéseket.

A versenyben való részvételhez olyan start-up ötletre van szükség, amely a fenntartható fejlődést és CO2 kibocsátást csökkenti. Ilyen lehet többek között az elektromos autókkal, alternatív energiával (pl. nap- és szélenergia) kapcsolatos fejlesztések, vagy akár olyan informatikai és szoftveres ötletek, amelyek a „smart city”-k létrejöttét segítik, ahol az irodaházak takarékosabban fogyasztják az energiát, a városiak hatékonyabban közlekednek: például „carsharing” vagy „bikesharing” révén. Az ötletek részt vesznek egy június végi „bootcamp”-en és a legjobbak bekerülnek az európai döntőbe.

Én éppen a Hollandiában zajló első regionális verseny történéseit követem, ahol többek között ciprusi, holland, spanyol, kenyai (!) és angol start-up-ok versenyeznek a regionális elsőségért. Ez Európa legnagyobb cleantech versenye (vagy máshol „greentech”-nek is hívják), tehát érdemes nevezni!

Ha másért nem (mondjuk pénzdíjak is vannak), hogy ötletünket validáljuk egy európai szervezetben, ahol a 11 szervezeő ország között magyarként is részt veszünk. A CleanLaunchpad verseny a Climate-KIC (EIT) főszervezésében zajlik, magyar partner a MyCo Incubation (amelyet Kovács Zoltán társammal én is vezetek)

Szóval nevezetek! Csak egy tehetséges és kreatív ötlet kell hozzá! Ezt kell kitöltenetek holnap estig! Ide várjuk a nevezéseket:

http://cleanlaunchpad.eu/application-form/

Megosztás