Pinterestbe oltott ételrendelő nyerte a Hackathon Corvinust

Az először megrendezett Hackathon Corvinus zseniális ötleteket hozott ki az egyetemistákból. Újszerű üzleti ötleteken dolgoztak két napig az új startup rendezvényen a diákok. A kezdeményezés országossá növekedett, a tervezett versenyekhez immár kilenc egyetem csatlakozott.

Rocksztárokat gyárt a legújabb startup esemény. A hazai startup világ utánpótlásának biztosítását célozta meg a Hackathon-in-a-Box, amely az egyetemeken kívánja megtalálni a jövő innovátorait. A nemzetközi modelleken alapuló két napos rendezvények a hallgatók számára szeretnének betekintést engedni a startupok színes világába. Az első rendezvényhez, Budapest egyik legújabb közösségi irodája a TheHub.hu adott stílusos helyszínt.

Mintegy ötven jelentkező, egy tucat veterán startupper és másfél nap. Rengeteg ötlet, és számos új kapcsolat. Nagyjából ez a summázata a hétvégén teltházzal üzemelő első Hackathon Corvinusnak. Az ötletek prezentálása után a szigorú közönség csak a legjobbaknak adta meg a lehetőséget a folytatásra. Végül összesen hét csapat formálódott a jelenlevő programozókból, grafikusokból és ötletgazdákból. Ők dolgozhattak így közösen a második nap végén rendezett befektetői prezentációig az ötleteiken.

hackingnew

Fotó: Szulágyi Krisztina

A győztes ötlet végül a Zmenü nevű online ételrendelési szolgáltatás lett, amely az eddigi hagyományos lista alapú, unalmas és elavult rendszereket váltaná le egy látványos megoldással. A projekt egy Pinterest-stílusú nemzetközi ételrendelő platform, ahol az összes elérhető házhoz szállító konyha ételfotói között lehet böngészni, azokat különböző szempontok szerint rendezni és szűrni. Az ötletgazda tervei szerint az ételrendelés a szolgáltatásuk által válhat a közösség által is értékelhető, vizuális alapokra helyezett élménnyé. A győztes Londonban a Google Campuson a Founders Hive eseményén illetve a legpatinásabb hazai startup versenyen a Startup Undergroundon is bemutathatja projektjét.

A zsűritől kiemelkedő értékelést kapott további két projektek közül a Blind Guide nagy szociális érzékenységű projektje, amely a vakok és gyengén látók számára kínálna turisztikai és segítő szolgáltatásokat, illetve a Smart Chef pedig a konyhai tevékenységeket, illetve a szakácskönyv használatot tenné interaktívvá.

A Hackaton-in-a-Box szervezőit is meglepte az egyetemisták teljesítménye az egész évre tervezett versenysorozat első, a Corvinus Egyetemmel közösen szervezett rendezvényén. A szakmai zsűri előtt elhangzott prezentációk bármelyike nagy nemzetközi startup versenyen is megállta volna a helyét.

A versenysorozat következő állomása a BME Demola innovációs műhelyében megrendezésre kerülő esemény, amelyre még április 11-ig lehet jelentkezni a Hackathon.hu oldalon keresztül. A Hackathon ezután Miskolcra és Szegedre látogat felfedezni az ottani tehetségeket. Júniusban pedig Budapesten a Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett eseményen 10 egyetem, mintegy 100 hallgatója méri majd össze tehetségét. Ősszel a versenysorozat további 2 budapesti és 3 vidéki helyszínnel folytatódik, országszerte oktatva a leendő startup vállalkozókat.

Az eseménysorozat támogatói között van a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Corvinus Tőkealap, a Kairos Capital és a Ustream is. Persze az Insider Blog a következőn is ott lesz.

One thought on “Pinterestbe oltott ételrendelő nyerte a Hackathon Corvinust

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .