BlogzineHazai pályaKülföld

Magyarok a Start-up Chile programban

Egy hete mutatkozott be a Brickflow a budapesti Üzleti Angyal Klub-on. És máris bekerült a világhíres Start-up Chile programba. A magyar-francia start-up így 40 ezer dollárt nyert a a fél éves chilei fejlesztéshez.

A 40,000 dolláros befektetést összesen 105, a világ minden tájáról érkező csapat nyerte el, és mindannyian együtt dolgoznak fél évet Santiago de Chilében.

A Start-up Chile programot három éve azzal az ambiciózus céllal indította útjára a chilei
kormány, hogy Santiagót Dél-Amerika Szilícium-völgyévé változtassa. Ennek leghatékonyabb módja, ha minél több innovatív projekt és fiatal vállalkozó számára teszik vonzóvá, hogy Chilében valósítsák meg ötleteiket. A program ezért a legkiválóbb start-upoknak befektetést biztosít, anélkül, hogy tulajdonrészt kérne az induló vállalkozásokból. Cserébe a programban résztvevő csapatok szerepet vállalnak a helyi start-up közösség építésében, inspirálják a helyi fiatal vállalkozókat és megosztják velük tapasztalataikat. A program sikerét jól mutatja, hogy a start-upok negyede az Egyesült Államokból érkezik. A Brickflowt 1400 vállalkozás közül választották ki a 2013. februárjában induló fél éves programra.

A Brickflow egy multimédia web-alkalmazás, amelynek segítségével olyan egyszerűen
rakhatunk össze történeteket, mintha Legóval játszanánk. Egy virtuális táblán dolgozhatunk, ahol bármilyen videó, fotó, zene, vagy szöveg kezelhető. Ezeket a tartalmakat szabadon mozgathatjuk a táblán, és ha az építőelemeket egymás mellé húzzuk, máris egy összefüggően lejátszható történet jön létre. Úgy érdemes elképzelni, mint egy Google Docsot multimédia tartalmakhoz.

http://www.youtube.com/watch?v=ZWlBpyhldq0

A nyáron indult vállalkozás alapítói Borbély Mihály, Kökény Tamás és Langmár Péter. A csapat korábban is bizonyította, hogy jó érzékkel használnak rendhagyó módszereket start-up cégük finanszírozásához: nyáron egy közösségi finanszírozás (crowdfunding) kampány keretében összegyűjtöttek 10,000 dollárt, amelynek segítségével el tudták készíteni termékük prototípusát. A chilei program során elkészítik a termék publikus verzióját, illetve befektetői tárgyalásokat folytatnak majd a cég további finanszírozásáról.

Megosztás

One thought on “Magyarok a Start-up Chile programban

Comments are closed.