Blogzine

Óriási pazarlás az egészségügyi IT-ben

Az ipari internet meggyógyíthatja az egészségügyi rendszert?

Az orvosok már azóta foglalkoznak adatokkal, hogy elkezdték a vérnyomásunk értékeit feljegyezni, a lázunkat mérni és a röntgenfelvételeinket kiértékelni. Ezek az adatok azonban „sötét” adatok voltak, amelyek iratszekrényekben, az orvosok fejében, majd később a számítógépeiken rejtőztek.

Ám az ipari internetben, abban az intelligens hálózatban, mely összeköti az orvosokat a betegekkel és a gépekkel, megvan a potenciál ezen adatsilók feltöréséhez és a sötét adatok olyan ragyogó bit-folyammá alakításához, amelynek alapján mind az orvosok, mind a betegek megalapozottabb döntéseket hozhatnak, miközben milliárdok takaríthatók meg. Egy közelmúltban közzétett jelentés szerint a globális egészségügyi szektor évente 730 milliárd dollárt pazarol el. Az ipari internet javíthatná az egészségügyi ellátások hatékonyságát, és évente mintegy 100 milliárd dollár megtakarítást eredményezhetne.

A GE megértette a lényeget. A cég AgileTrac technológiája, Centricity szoftvercsaládja, valamint más rendszerei és szoftverei már most is segítik a kórházakat a betegadatok kezelésében, a betegfelvétel, a hazabocsátás és a készülékek nyomon követésében, emellett kontroll alatt tartanak mindent az ágyaktól a kézmosásig, segítve a kórházi fertőzések elleni küzdelmet.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=loinY8MmVq8

„Az adatok jelenleg sok különböző helyen találhatók, például a készülékeinkben vagy az elektronikus betegnyilvántartásokban” – magyarázza Evren Eryurek, a GE Healthcare IT részlegének technológiai igazgatója, a GE Healthcare szoftverfejlesztési vezetője. „El tudják képzelni, milyen lenne, ha az ipari interneten keresztül az összes adat össze lenne kötve és egy olyan platformra ömlene, amelynek segítségével az orvosok megalapozottabb döntéseket hozhatnának?”

 

 

A

Megosztás