Blogzine

Távközlési nagyágyút igazolt le az Arenim

Távközlési nagyágyúval erősít a a CryptTalk megoldást kifejlesztő Arenim Technologies. A cég készen áll az aktív piacépítésre.

A telefon-lehallgatás ellen védő megoldás kifejlesztője, a magyar vezetéssel és fejlesztői gárdával rendelkező Arenim Technologies AB. júliustól új értékesítési igazgatót nevezett ki. Rácz Tamás, aki telekommunikációs megoldások kifejlesztésében és értékesítésében több mint tíz év vezetői tapasztalattal és jelentős iparági kapcsolatrendszerrel rendelkezik, mostantól a CryptTalk aktív hazai piacépítésének irányításáért felel. A kinevezéssel egyidőben megújul a vállalat menedzsmentje: Kun Szabolcs vezérigazgatóként és a társaság igazgatóságának elnökeként, Dr. Hegyi Gábor pedig pénzügyi igazgatóként folytatja munkáját.

Racz_Tamas_Arenim_Technologies_CryptTalk
Rácz Tamás

 

Az Arenim Technologies AB. frissen kinevezett értékesítési igazgatója, Rácz Tamás több mint tízéves szakmai tapasztalattal rendelkezik telekommunikációs és informatikai háttérrendszerek, termékfejlesztés, valamint vállalati és lakossági értékesítés területén. A szakember kinevezését megelőzően a Procomp Telecom Kft.-nél és a Business Telecom Nyrt.-nél töltött be üzletfejlesztési, termékfejlesztési és értékesítési vezetői pozíciókat. Jelentős szakmai tapasztalata és kapcsolatrendszere, valamint innovatív piaci megoldásai és szervezetfejlesztési munkája jelentős mértékben járultak hozzá ahhoz, hogy megtöbbszörözze az értékesítési eredményeket korábbi munkaadóinál. A CryptTalk, amelynek révén az Arenim Technologies a 2014-es Innovációs Tech Show leginnovatívabb cége, a kelet-közép-európai régió legjobb pénzügyi-technológiai startupja és legjobb fejlesztői csapata lett, ezekre a tapasztalatokra alapozza majd hazai piacépítését.

 

Kun Szabolcs, aki mostanáig az első számú operatív vezető szerepét töltötte be, vezérigazgatóként, illetve júliustól a társaság igazgatóságának elnökeként folytatja munkáját. Dr. Hegyi Gábor, aki az Arenim Technologies AB. pénzügyi befektetője, az ENERGEN csoport igazgatóságának tagja, mostantól pénzügyi igazgatóként vesz részt az Arenim megújult menedzsmentjének munkájában.

 

Az értékesítési terület megerősítése az idén tavasszal végrehajtott 300 ezer euró friss tőkebefektetéssel összhangban történik, amely lehetővé teszi azt, hogy az Arenim telefon-lehallgatás ellen védelmet nyújtó megoldása, a CryptTalk lendületet vehessen a magyar piacon, illetve a piaci igényekkel a jövőben is folyamatosan lépést tartva fejlődhessen. Ennek részeként az Arenim a CryptTalk fejlesztői csapatát mostantól folyamatosan új szakemberekkel bővíti.

 

***

 

A CryptTalk hazai fejlesztésű, egyedülálló hívástitkosítási megoldás, amely a legfejlettebb titkosítási és hitelesítési technológiákat felhasználva akadályozza meg a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását. A CryptTalk biztosítja a felhasználók beszélgetéseinek visszafejthetetlenségét, és jogszerű megoldást kínál magán és üzleti kommunikáció védelmére.

 

A Kun Szabolcs és Megyeri Attila által alapított Arenim Technologies magyar start-upként indult, mára stockholmi operációs és budapesti fejlesztő központtal működő nemzetközi IT vállalattá vált. Az Arenim távközlési és IT-biztonsági megoldásait világszerte alkalmazzák, a cég által fejlesztett kommunikációs motorral folytatott hívások száma már 2012-re elérte a 100 milliót. A vállalat 2013-ban elnyerte az ISACA „Értékteremtés információbiztonsággal” díját, 2014-ben az EuroCloud partnerségi díját, a Közép-Európai Startup Awardsról (CESA) az év legjobb magyar startupjának és az év legjobb magyar cégalapítóinak odaítélt díjakat hozta el. A CryptTalk legfrissebb elismerései alapján az Arenim Technologies a 2014-es Innovációs Tech Show leginnovatívabb cége, a kelet-közép-európai régió legjobb pénzügyi-technológiai (Fintech) startupja, valamint a régió legjobb fejlesztői csapata. További információ: www.crypttalk.com

Megosztás