Blogzine

Bejutott az Imagine Cup nemzetközi döntőjébe az Eddie

Nagy volt a tét a Microsoft innovációs versenyének régiós fordulójában. A csapatoknak azért, mert csak a sikeres Skype-szerepléssel biztosíthatták részvételüket a seattle-i döntőben, mindenki másnak pedig azért, mert a kiválasztott innovatív ötletek létező társadalmi vagy egészségügyi problémákra jelenthetnek majd megoldást.

A hazai győztes csapat, az innobie vette az akadály, így júliusban ők képviselik Magyarországot a rangos verseny döntőjében, ahol a világ leginnovatívabb fejlesztéseivel szállnak versenybe.

A csapat Eddie nevű megoldása az élményszerű oktatásban hozhat áttörést. A mobiltelefonos alkalmazás a tankönyv lapjairól a kiterjesztett valóságba kalauzolja a gyerekeket és virtuálisan megjelenítve teszi könnyebben elsajátíthatóvá a tananyagot. A fejlesztéssel nem csupán a gyerekek, hanem a tanárok és az iskolák feladata is egyszerűsödhet, hiszen a kiterjesztett világban a költséges tantermi eszközök digitális illusztrációkkal helyettesíthetőek.

A csapatért legközelebb már az Imagine Cup nyári döntőjében izgulhatunk. A győztes megkapja a 85 ezer dolláros jutalmat, a nagy értékű Azure felhő-platform hozzáférést, ötletük megvalósításához pedig a Microsoft első emberének, Satya Nadellának személyes mentorálását és támogatását.

Megosztás