Blogzine

A szex, a geopolitika és a kriptovaluták jövőjével jön a Brain Bar új videósorozata

A jövő minden, csak nem unalmas: a Brain Bar videósorozatának második évadában a jövőfesztivál legkedveltebb előadói magyarázzák el, mire érdemes odafigyelnünk.

Európa legnagyobb jövőfesztiváljának célja, hogy a legbonyolultabb kérdéseket is egyszerűen magyarázza el. A Brain Bar ezért tavaly indította útnak saját gyártású videósorozatát, amelyben Barabási-Albert László hálózatkutató a siker törvényeit tárta fel, Steve Fuller szociológus a napi hírek meglepő következményeit mutatta be, Ari Popper futurológus pedig a jövő egy-egy szeletébe nyújtott bepillantást.

A Brain Bar most ismét legkedveltebb előadóit kérte fel, hogy egy-egy minisorozatban mutassák be a szex, a világpolitika, a kriptovaluták, a rendrakás, vagy éppen a tudomány jövőjét. George Friedman geopolitikai szakértő elárulja, miért érintheti különösen súlyosan az Európai Uniót a következő válság, vagy azt is, felállhat-e egy közös európai hadsereg.

A sorozat trailere:
https://www.youtube.com/watch?v=aV-Dwz3MmJs

Jeffrey Tucker anarchokapitalista közgazdász a kriptovaluták világába kalauzolja el a nézőket. Kiderül, hogy miben változtatja meg életünket a blokklánc-technológia, szükségünk lesz-e a bankokra, és miként hat mindez a személyes szabadságunkra.

Virtuális valóság, távcsókok, robotszeretők – valóban ez lenne a szex jövője? Vajon megmarad az intimitás a technológia korában? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ Bryony Cole szextech-szakértő, a Future of Sex podcast alapítója.

Az első epizód George Friedmannel – mikor üt be a következő válság?
https://www.youtube.com/watch?v=cl0r5VFo4ck

Még azt sem mindig érdemes elhinni, amit a tudományos oldalakon olvashatunk, vallja Alex Berezow tudományos újságíró. Berezow évek óta küzd a tudományos álhírek és az áltudományos hírek ellen. Mítoszromboló sorozatában éppen ezért a legismertebb tévhiteket szedi darabokra.

Sikert-sikerre halmoz Marie Kondo útmutatása, amivel forradalmasította az otthoni rendrakást. Elliette és Marieke Staub, a KonMari-módszert követő ikrek most bemutatják, mennyivel többet is jelent mindez megunt tárgyaink kidobásánál, otthonunk rendszerezésénél.

A Brain Bar a következő hónapokban minden pénteken jelentkezik YouTube-csatornáján a legújabb epizóddal.

Megosztás