Címke: eit

Szóljon hozzá most!

Életmentés 3D nyomtatással

Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upokat, kutatási projekteket, megvalósítás előtt álló ötleteket vár az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health a Pécsi Tudományegyetemen megrendezésre kerülő 3D nyomtatásról szóló konferencián a Szentágothai János Kutatóközpontban 2017. október … Folytatódik….

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

16 ország energetikai startupjával mérkőzhetsz meg

Rekordszámú, 108 jelentkező érkezett eddig az energiaipar startupjainak legnagyobb közép-európai versenyére az InnoEnergy PowerUp! pályázatára. A PowerUp! verseny nagy döntője Budapesten lesz, míg a regionális megmérettetéseket intenzív workshopok előzik meg, lehetőséget biztosítva a résztvevők számára, hogy kidolgozhassák pályázatuk részleteit, illetve továbbfejleszthessék előadói … Folytatódik….

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Elit innovációs klubba lép be az ELTE

Az EIT Digital teljes jogú tagja lett az ELTE vezette Magyar Nemzeti Társult Csomópontja 2017. január 1-tő.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Ipari digitalizációval hasíthat Magyarország

Az EIT Digital budapesti csomópontja „Az ipari és pénzügyi folyamatok digitális transzformációja” címmel rendhagyó eseményt szervezett budapesti központjában. A rendezvény kiemelt célja, hogy a hazai ipari szereplők és döntéshozók segítségével mélyebb betekintést nyújtson a digitális ipar és a digitális pénzügyek … Folytatódik….

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

ClimateLaunchpad 2016 – Adj energiát ötletednek!

A “ClimateLaunchpad 2016” című start-up verseny június 3-ig várja a fenntartható fejlődés kihívásaira válaszoló üzleti ötleteket, amely a résztvevő start-upok részére belépő az európai és világsiker felé. Az idei verseny hazai programja a Climate-KIC támogatásával, a Pannon Pro Innovációs Kft. … Folytatódik….

Kategória: Külföld
Szóljon hozzá most!

Márc.10-ig jelentkezhetsz a Climate-KIC-be

A Climate-KIC Accelerator Program várja olyan start-up-ok jelentkezését, amelyek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatosak. Az európai uniós programra március 10-ig várják a www.klimainnovacio.hu oldalon.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Magyar bárka a Kickstarteren

A ROLLARK (kb. guruló bárka) egy igényesen kidolgozott, környezetbarát, multifunkciós játék. Pár napja, augusztus 11-én elindult a ROLLARK kampánya, a Kickstarteren. Policsányi István, Red Dot Awards díjas formatervező “cleantech” projektjének inkubációját a Climate-KIC európai partnerség társfinanszírozásával a MyCo végzi.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Kedd estig: cleantech ötletpályázat

Nem kell prototípus, nem kell cég, csak egy jó ötlet – legalábbis a CleanLaunchpad ötletversenyre, amely 11 ország részvételével zajlik és a magyar versenyre jún. 17-én, kedd éjfélig lehet leadni a jelentkezéseket.

Kategória: Külföld
Szóljon hozzá most!

Hollandiában jártunk – 1. rész

A MyCo-ban készülünk a Climate-KIC idei hazai inkubációjára. Tavaly 14 start-up projektet inkubáltunk, idén legalább 40-et fogunk. Ez nagy kihívás és egyedi módszertan kell hozzá. De hogy is csinálják mindezt az EU-ban? Amsterdamban ebből kaptunk betekintést.

Kategória: Kutatás
Szóljon hozzá most!

Péntekig jelentkezhetsz az EU programra!

A Climate-KIC az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) 2010-ben létrehozott szervezete, melynek célja, hogy széles körben elérhetővé tegye a klímaváltozás negatív hatásainak csökkentéséhez szükséges szaktudást és elősegítse innovatív termékek, szolgáltatások piacra jutását. Az idei ösztöndíjban 8.000 eurót lehet fejenként pályázni. A … Folytatódik….

Kategória: Blogzine
1 hozzászólás

MyCo: egy régi-új inkubátor greentech és cleantech fókusszal

Több mint egy tucatnyi projektet kezel a MyCo Inkubációs Kft., amely közvetlenül brüsszeli uniós forrásokra építi munkáját. Egy projektjük már befektetési kapott és további kettő esetén előrehaladott befektetési tárgyalásokat folytatnak.

Kategória: Blogzine
3 hozzászólás

Napi bennfentes – Singularity csúcs!

A Singularity University (SU) 1. világ konferenciáját (=summit-jét) novemberben Budapesten tartja! A magyar szervezők hiper érdeme, hogy a szervezés jogát pl. London elől (!) elhozták. Ebben nagy szerepe volt az előző évek magyar sikereinek és Szabó Csabáék kitartásának. Spéci infok … Folytatódik….

Kategória: Piaci füles
1 hozzászólás

USA tour 1 – Új befektetési trendek

A Climate-KIC (EU-s program) révén 10 napot tölthettem el a Szilícium Völgyben. Voltam Google-nél, Facebook-nál és persze kinti VC-knél. Végre kijutatottam, már két éve ezen dolgozom ezerrel… hát lassan ment, de megvan. Élménybeszámoló jön!

Kategória: Riportok
Szóljon hozzá most!

Indul a “startup egyetem”

Ösztöndíjra és nemzetközi üzletfejlesztési és informatikai mesterképzésre hirdetett pályázatot az EIT ICT Labs. Siessetek, már csak pár nap van a jelentkezésig.

Kategória: Blogzine
2 hozzászólás

Impact mindenhol… most Bécsben!

Bécsben jártam pénteken az egyik Climate-KIC-es inkubált projektem bemutatóján. Jövő héten pedig talán részt vehetek a SU megnyitó fináléján a Szilícium Völgyben. És mindenhol az “impact” a kulcs. Ezt beszéli most a világ! Ez most a fő progresszió! De mi … Folytatódik….

Kategória: Külföld
Szóljon hozzá most!

Amsterdami élmények a Climate-KIC-től

Mivel ez egy blog és a blog = napló, most egy személyes útibeszámoló következik. Amsterdamba a Climate-KIC, Inkubáció-II. startupjait vittem egy Szilícium völgyi oktatásra. Miként szerepeltünk?

Kategória: Riportok
Szóljon hozzá most!

Ötlettől az üzleti tervig

Workshop a klímainnovációs startupok kineveléséért.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Üzleti szemléletű az ELTE és a BME új informatikai doktori képzési központja

Az Európai Unió hat egyetemének együttműködésével indult a program keretében 16  hazai informatikus doktorandusz kapcsolódott be az ELTE-n és a Műegyetemen elindult új nemzetközi doktori programba.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Startupos szemléletű nemzetközi mesterképzés az ELTE-n és a Műegyetemen

Az Európai Unió 19 vezető egyetemének közös képzésén két európai nagyvárosban tanulhatnak a jövő programozói és informatikai vállalkozói.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Egymilliárdos IT kutatási program Budapesten

Egymilliárdnyi uniós pénzből informatikai kutatási (és oktatási) programok indulnak az ELTE-n és a BME-n.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya