Címke: Seed

2 hozzászólás

Várni nem érvényes… startup ötletek születnek!

(FULL-SZUBJEKTÍV) “Nehéz megítélni mi vár ránk. Nehéz kitalálni mely sztorikat várjuk magunk… mert rendszeresen jönnek ránk. Ötletek.” –  Szóval a kérdés egyszerű. Megkeresnek sok-sok startup ötlettel. Beszélgetek velük.  Csakúgy kötetlenül. És mi alapján dől el, hogy miből lesz igazi siker? Mit … Folytatódik….

Kategória: Kutatás
Szóljon hozzá most!

1200-1300 startup kaphat olcsó pénzt! (Íme a részletek)

50 milliárd forintból 1200-1300(!) startupot és érettebb céget támogat rövidesen az MFB új alapja! Hiventures néven, új célok mentén folytatja működését az MFB Csoporthoz tartozóCorvinus Kockázati Tőkealap-kezelő (CKTA) Zrt. Jönnek a részletek.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Nyilvánosak az első Jeremie II. seed befektetések

A Kairos 3 cégbe fektetett be 170+200 millió forintot.

Kategória: Hazai pálya
1 hozzászólás

Grassroot és a lelassuló befektetési piac

Van egy szakmai kifejezés, amit itthon nem használunk, nem ismerünk, nem akarunk ismerni. Ez a “grassroot”, azaz a tömeges befektetési piac. Az a terület, ahol “csíráznak” az ötletek. Amiből idővel kinő a “csúcssiker”. Miért nincs ez még itthon? – vitairat, … Folytatódik….

Kategória: Kutatás
3 hozzászólás

USA tour 2 – mik a kinti befektetői elvárások?

Az 1. Részben beszámoltam, hogy mennyire fontos a Cleantech a progresszív befektetések terén – legalábbis a Szilícium völgyben. A Climate-KIC révén tett tanulmánytúrám 2. Része következik arról, hogy mit várnak el a Szilícium völgyi (cleantech) befektetők egy startup-tól.

Kategória: Riportok
Szóljon hozzá most!

Inspiráció, avagy bolhából elefánt

Azon elmélkedtem, hogy mitől is inspiratív startup-ot csinálni? – hétről hétre beülnek hozzám elsőre unalmasnak tűnő ötletekkel, aztán valami más sül ki belőle… Heti szubjektív naplóm jön a friss befektetési ügyekről. Amikről nem is gondolnánk, hogy…

Kategória: Blogzine
9 hozzászólás

A felelős befektető! – új modell jön!

Izgalmas hetem volt: szervezem az új J2-es tőketársaságoknak a castingokat, illetve a héten vagy tucatnyi új projektet hallgattam meg. Durva, de a legizgalmasabb kettő az ún. “responsibility investment” kategóriából jött – erről előtte egy kukkot sem hallottam… vauv mi ez??

Kategória: Kutatás
4 hozzászólás

Full-szubjektív 2012. évértékelő – 2. rész

Folytatjuk merengésünket a 2012-es óév hazai startup világáról. Az év nagy sztorijainak és csalódásainak értékelése következik: Seedcamp sztori, Singularity nyitás, és az inkubációs programok elmaradt sikere. (Illusztrációk: a vintage gyűjteményemből)

Kategória: Kutatás
10 hozzászólás

Csökkennek a befektetési összegek – de miért?!

Napok óta gondolkozom azon, hogy milyen trendre utal ez a hír: “a Y-Combinator csökkentette az egy startupnak adandó befektetési pénzt, 150 ezer dollárról 80 ezer dollárra“.  Miért?

Kategória: Kutatás
Szóljon hozzá most!

Indul a Colabs őszi seed programja

Induló innovatív vállalkozások augusztus 21-ig jelentkezhetnek a Colabs őszi Seed Programjába, melynek keretében a legígéretesebb hazai projektek 2 és 6 millió forint közötti kezdő befektetést kapnak.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya, Piaci füles
Szóljon hozzá most!

Bő 2 hét múlva itt a Jeremie II.

Értesüléseink szerint  e hó végére, de legkésőbb április elejére meglesz a Jeremie II. pályázatok kiírása. Befektetések persze inkább csak őszre lesznek, de ez is jobb, mint a semmi.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya, Piaci füles, Startupok
1 hozzászólás

Az orosz startup világ (1.) – Moszkvai magvetők

Az újévben több részes sorozatban mutatjuk be az orosz internetes üzletet, az ottani feltörekvő cégek világát. Először a helyi Szilícium Völgybe ugrunk el, és az orosz magvető tőke működésére hozunk érdekes példákat.

Kategória: Blogzine, Külföld, Kutatás, Mobiltech, Riportok, Startupok, Techbulvár
1 hozzászólás

Startup Underground workshop

A Startup Underground nevében november 10-én tartottuk meg az első workshopot, amelyen csaknem 80-an jelentek meg és számos új ötlet jött elő. Az érdeklődők 4 csapatot hoztak létre: Medvék, Delfinek, Oroszlánok és Párducok… Csapatonként 8-10 fő, igen lelkes és tettre … Folytatódik….

Kategória: Startupok
1 hozzászólás

Lesznek magvető alapok is a Jeremie II.-ben

Tegnapi posztunkban is fejtegettük, de ma tovább jutottunk. Összeszedtük az aktuális Jeremie híreszteléseket. A lényeg, nagyon úgy tűnik, lesz helye az egészen kis befektetéseket célzó seed (magvető) tőkealapoknak is.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya, Piaci füles
Szóljon hozzá most!

A nagyvilágból jelentjük: Európa új startup üdvöskéi 50 ezer eurót söpörtek be

Szeptember eddigi legérdekesebb külföldi eseménye a londoni Seedcamp Week volt. Az öreg kontinens legrégebbi technológiai start-upokkal foglalkozó cége, a Seedcamp által rendezett versenyen húszan részesültek pénznyereményben, az elsőnek 25 ezer, a másodiknak 15 ezer, de még a harmadiknak is 10 … Folytatódik….

Kategória: Blogzine, Külföld, Riportok