Hazai pálya

Kairos, NIH, Fivosz – nem fogunk unatkozni!

A jövő hétre rengeteg esemény futott be. Elindult a Kairos Society idei diák-pályázata. Beindult az állami szektor, az Eureka konferencia-val és lesz egy izgalmas Fivosz-féle, fiatal vállalkozók hete – csak bírjuk kapkodni a fejünket, de miért is?

KAIROS DIÁKOKNAK AZ USA-BAN

Nos először a Kairosról annyit, hogy tudomásom szerint hosszú évek óta jelen vannak a tehetségek felkutatásában és ebben nagyon nevesek, híresek nemzetközileg. Évről évre fiatal agyakat visznek ki az USA-ba.  Mint ahogy legújabban a Singularity University is teszi. A lényeg, hogy idén az amerikai követség is támogatja (már) az eseményt és az első díjas fiatal vállalkozó ingyen kijuthat az USA-ba. (lásd ITT írtunk róla). November 18-ig lehet jelentkezni, jobbára egyetemistáknak.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az esemény. Annyi jött vissza a korábbi évekről a kijutottaktól, hogy ugyan király és nagyvonalú volt a kinti esemény, de utána az ‘ég-egy-adta-világon’ semmi nem történt… (lásd korábbi esemény ITT)  Azaz kissé csalódás volt a nagy felhajtás és no-follow-up. De mindez senkit se befolyásoljon! Hiszen reméljük idén lesz siker és folytatás is. Drukkoljunk és nevezzetek!

A KAIROS SZERVEZŐJE OKTÓBERBEN LONDONBAN

Apropó az idei ősz számomra legnagyobb talánya az októberben megrendezett londoni startup bemutató volt. Ezt szintén Szabó Balázs vezette (akkor az Invendor színeiben), aki most a Kairosos dolgokat is gründolja. A londoni eseményről sajnos előzetesen nem kaptunk infókat.

Akik felléptek Londonban:

  • Antavo (online marketing)
  • CEondemand (Cloud service provider)
  • Content2Connect (E-book Aggregator)
  • Duna fejlesztési Kft. (renewable energy)
  • Mcule (online molecule business)
  • Mixgar (Social jukebox)
  • Sighter (geocaching app)
  • SooMeta (new blogging platform)
  • Tresorit (IT security)

 

AZ INNOVÁCIÓS HIVATAL IS AKTIVIZÁLÓDIK

Nos az Innovációs Hivatal egy olyan szervezet vagy inkább állami hivatal, aki pár hete immár komolyan érdeklődik a startup-szféra iránt. Ez onnan tudom, hogy nyáron kaptam egy megkeresést tőlük, hogy bizony az elnökük szeretne engem megismerni, mert erősen szeretnének nyitni a startup-világ után. Mondjuk ennek a hátterében az áll – mondta az elnöki találkozót megszervező lelkes és fiatal osztályvezető – , hogy már maguk a NAGYPOLITIKUSOK (hoppá!!!) is érdeklődnek a startup-ok iránt… Nos ezt csak megerősíteni tudtam neki, hiszen ezt már mintegy 2 éve én is így tapasztalom (tényleg!).  Aztán a lelkes szervezést tett követte és az ötletből pár hét alatt, október elejére igazi hús-vér találkozó lett. Korábban nem ment persze, mert addig az elnök úr Kínában tanulmányozta az innovációt, vagy a kormányközi kapcsolatokat. Szóval októberben ellátogattam az Andrássy úti impozáns hivatalba és beszélgettünk egy jót.

Aztán „non-plus-ultraként” egy minisztériumi szakértésen megismerkedtem az elnök-helyettesükkel, Korányi Lászlóval, aki legnagyobb megdöbbenésemre az „entrepreneurship” fontosságáról beszélt! Ez pozitívan döbbenetes volt, hiszen állami képviselőtől még nem hallottam ilyen felkészült szakmai véleményt és nem találkoztam ilyen állami emberrel, aki nem csak tudta, hogy mi fán terem a „startup”, hanem még a szellemiségéről is tudott volna… Mindezért respekt Lászlónak! — Szóval a hivataliak tényleg nyitottak voltak a startup világ iránt és mint most láthatjátok az érdeklődést tett követte: a jövő héten lesz egy konferencia, ahol már a mi világunk képviselői is jelen lesznek. Hurrá! Szerintem figyeljünk oda, hogy ebből mi sül ki… én kiváncsi vagyok rá. Majd írunk róla! (újra ITT a link a konf-ról!)

 A FIVOSZ HETE

Aztán itt van a FIVOSZ eseménye, amelyről előzetesen csak annyit hallottam, hogy elég nagy a felkészülés és a háttér, és megjelent itt is a startup-téma:

Szóval rengeteg esemény lesz! Azt hiszem a startup világ mindenhol-jelenlévő-bloggerének rengeteg dolga lesz és azért a felesége is irdatlan ideges lesz.

Hajrá startup-ok a jövő héten is!

Megosztás

One thought on “Kairos, NIH, Fivosz – nem fogunk unatkozni!

Comments are closed.