Hazai pálya

Singularity exkluzív! +24!

Nos pénteken idejön a Szilícium völgy krémje. Itt lesz a tech- és future high society. Megkérdeztük a szervezőket, hogy van-e vmi kedvcsináló info. És lőn!

tumblr_mv7xcsymGI1qbklpto1_1280Ma este összefutottunk az EIT bulin* (= EIT a legmenőbb EU innovációs szervezet, röpke évi 60 millió eurós budgettel) Csabával és Botonddal a SU summit főszervezőivel, akik start-up történelmi eseményt gründolnak péntek-szombaton Budapesten. És még nem fáradtak: van idejük bulizni!

 

Ha valaki nem tudná, ez lesz a SU első nemzetközi globál konferenciája (= summit), amely rendezési jogait London elől (!) halászták el a magyar szervezők.

Ilyen módon a summit azon „magyar atomfegyverek” közé tartozik, amit a start-up világban már jegyeznek és számít! Ezzel elkezdhetünk felkerülni a térképre. Ha a buli (és az after party) rendben összejön, a világ hightech krémje kellemes emlékeket fog őrizni kis-országunkról, és az SV-be látogató start-up-ok dolga könnyebbé válik… mert ahol van pénz, ott a feeling és a szellemiség is számít!

Nos mik a killer infok? Csak sorban:

Gyors interjú Szabó Csaba, SU summit főnökkel, aki az „amerikába menő magyar pioneer”-ek legbefolyásosabb személyisége (= azok, akik a Szilícum völgybe belépnek „magyarként”):

> INSIDER – hányan jönnek és hány országból? Mik az adatok a SU Summit-ról?
>

SU – 500 resztvevo 35 orszagbol, minden kontinensrol! 20 SU speaker lesz a teljes faculty

> INSIDER – Mire vagytok büszkék? (szerintem korszakalkotó, amit csináltok!! történelmi!!)

SU – A legbuszkebbek a hihetetlen high level resztvevoi korre es az SU gyerek technologiai workshoppokra vagyunk, amik egesz heten mennek tobb altalanos iskolaba es a DT Ben hetvegen.

>
> INSIDER – Mi lehet olyan, amit nem Tőletek tudunk… pl. az FB fejlesztési vezetője jön vagy olyan high-society emberek, akik amúgy nem jönnének Mo-ra… Nélkületek… léci írj „offtopic” infot, amit pletykakánt fogunk megírni
>

SU – Erre nem tudok valaszolni!

> INSIDER – kíváncsiak lennénk arra, h a SU vezetői miként tekintenek országunkra és az itteni közösségre? Számítunk mi vkinek?? szerintetek?

SU – Komoly Innovacios potencialt latnak a tersegben es Budapesten. Boldogok, h az EIT varosaban tarthatjak a Summitot, buszkek a Magyar alumni kozoseegre aki segitte az elso Summit eletrehozatalat!

A lényeg pénteken kiderül. Mi ott leszünk! És ha bírjuk, akkor az after party-ig fogjuk nyomni. Szóljatok, ha megtudjunk vmit!

 

* EIT buli = az EIT éves mega-konferenciáját tartja Budapesten, a Millenárison. Itt lesznek rendezvények, ahol eleve a SU vezetői és főbb „agy-man-jei” tartanak előadást az EIT tagországoknak és a programok vezetőinek. Így a Szilícium völgyi krém, találkozik az EU „cleantech” vezetőkkel. Ilyen módon Budapest a héten igazai „tech-high-society” központ lesz – globális szinten is!

Hogy az izgalmakat fokozzuk, csütörtökön állítólag az NFÜ szervezésében a magyar befektetők kapnak oktatást a SU prominenseitől… ez lesz az első „befektetői akadémia” a magyar befektetők részére, olyasmi, amit Záboji Péter is megálmodott – csak most az állam valósít meg. Reméljük a start-up-ok érdekében is.

 

 

Megosztás