BlogzineHazai pályaPiaci fülesStartupok

StartUp Underground 2012, azaz a SUU ’12 témája a magyar startupok világsikere

Idén március 8-án ötödik alkalommal rendezik meg a Startup Underground konferenciát a Corvin moziban. Az idei téma a magyar startupok világpiacra jutása, a mikrovállalkozások kihívásai a nemzetközi piacon.

Együttműködő partnerünk, a Kockázati tőke blog cikke.

Hogy mi is az a Startup Undergrund? Röviden, és tömören: konferencia, verseny, workshop, hálózat, mentorálás, vállalkozásépítés, üzleti tanácsadás, ötletek, tőkéhez jutás, támogatás, kapcsolatépítés, (levegővétel, figyelj!) LEHETŐSÉG! Ide eljöhetnek az induló vállalkozások, meghallgathatják, hogyan nőtte ki magát például a Prezi pár év alatt egy ötletből több milliárd forintos üzletté, ötleteket gyűjthetnek, kérdéseket tehetnek fel, megbeszélhetik a problémáikat, nehézségeiket, és akár meg is mérethetik magukat. A rendezvény kiváló lehetőség a kapcsolatépítésre, akár a legfontosabb hazai tőkebefektetőkkel, vagy épp szakértőkkel és tanácsadókkal. Partnereket, ügyfeleket, befektetőket találhatnak az ígéretes sturtupok.

Az „underground” megnevezés kicsit csalóka. Az alulról jövő kezdeményezés mára – a sok hasonló közül – Magyarország egyik legmeghatározóbb startup rendezvényé nőtte ki magát, ahol olyan nagy nevek fognak előadni, mint például G. Noel az Európai Kockázati és Magántőke Egyesület (EVCA) elnöke vagy Matt Meeker, a Meetup alapítója.

Mellettük a hazai sikersztorik alkotóival is találkozhatnak a résztvevők, többek között Árvai Péterrel a Prezi.com egyik alapítójával (aki évekkel ezelőtt még az SUU hallgatósága között foglalt helyet), vagy Fehér Gyulával az Ustream alapítójával.

A hazai startup-ok már nem csak a megszokott hazai tőkebefektetők előtt versengenek, hanem idén először, a 2009-ben a NASA és a Google által alapított Singularity University (SU) regionális versenyébe is benevezhetnek, mely idén májusban kerül megrendezésre. Ennek a versenynek a nyertese 30 ezer dollár értékű ösztöndíjban részesül, és részt vehet az Egyetem 10 hetes nyári képzésén a NASA Kutató Központban. A budapesti verseny lesz az első ilyen megmérettetés a közép – kelet európai régióban.

A SUU’12 alapítói, Miskolczy Csaba és Berényi Konrád, a rendezvény sajtóreggelijén arról beszéltek, hogy szépen lassan kezd megérni a startup világ kis hazánkban. A nagyvállalatok, még ha óvatosan is, de elkezdtek érdeklődni ezek iránt a kisebb cégek iránt, akik a megélénkült kockázati tőke piacnak köszönhetően könnyebben találhatnak befektetőket is.

Én teljesen egyetértettem ezzel. A lehetőség megvan a sikerhez, mégis, mintha nem tudnának a startupok élni ezzel. Gyakran megragadnak az alapítók az ötletnél (és ezt tapasztalatból mondom). Hogy ötletből hogy lesz világsiker? Nos a SUU’12-nek épp ez lesz a témája!
Én biztosan ott leszek március 8-án a Corvin moziban. Remélem néhány Kockázati tőke blog olvasóval összefutok majd! :D

Az eseményről, programról, előadókról, és a versenyről bővebben itt olvashattok.

Megosztás

One thought on “StartUp Underground 2012, azaz a SUU ’12 témája a magyar startupok világsikere

Comments are closed.