Blogzine

Statuppal erősít a labdarúgó szövetség

A Magyar Labdarúgó Szövetség a jövőben együttműködik a GF Social Media Kft által üzemeltetett Grundfoci.hu oldallal is a magyar grassroots foci felkarolására érdekében. 

Az UEFA Grassroots programja az alapoktól kezdi az országok focikultúrájának fejlesztését, amatőr szinten erősíti a foci iránti rajongást, és ettől első lépésben a játék még nagyobb népszerűségét, végül pedig a játék színvonalának emelkedését várja. A hosszú távú gondolkodás kifizetődőnek látszik a külföldi példák alapján, hiszen ezekből a közösségből nemcsak olyan aktív focisták kerülnek ki, akik rendszeresen sportolnak, tesznek az egészségükért, mérkőzésre járnak, hanem akár későbbi felnőtt játékosok is. A grassroots futball egy olyan öngerjesztő folyamat alapja, amelyet tehát „csak” el kell indítani. Az így létrejövő közösségeket kell – az online felületek segítségével is – erősíteni a futball tömegbázis-szélesítésének érdekében.
Az MLSZ grassroots programjának fontos lépése, hogy egy stabil alapokkal rendelkező amatőr közösséget kell megteremteni, amely inkubátorként szolgálhat a tehetségek felkutatására, gondozására és – ami ezen a területen a legfontosabb – a játékkedv későbbi megtartására is. A Grundfoci.hu oldal több éves tapasztalatával, és 10.000 regisztrált játékosával nagyszerű kiindulópont az MLSZ számára ezen a területen.
Müller Tamás, a Grundfoci.hu alapítója hatalmas lehetőségként tekint az együttműködésre, hiszen az örömfoci mellett újabb lehetőségek adódtak a játékosok lehetőségeinek kiszélesítésére. „Az MLSZ partnerséggel a hátunk mögött végre komolyan tudjuk jutalmazni a fociban részt vevőket, és itt nemcsak a gólkirályokra gondolunk. Úgy véljük, hogy a sikerek meg nem énekelt hősei a szervezők, a minden meccsen kint lévő szurkolók, és a mindig stabilan teljesítő játékosok. Az MLSZ segítségével lehetőségünk lesz mindenkit érdemeinek megfelelően jutalmazni, és támogatni, ami rövid és hosszú távon is a hazai foci erősödését, és sikereit szolgálja.”
Az MLSZ részéről a projekt kiemelt kapcsolattartója, Dinnyés Márton a következőképpen értékelte az együttműködést: „Az MLSZ nagy örömmel támogatja az amatőr játékosok, szurkolók által létrehozott alulról jövő szerveződéseket. Szeretnénk, ha egyre több olyan közösség alakulna ki hazánkban, ahol a szervező elem a szabadidős futball. Azt is szeretnénk, ha e közösségeknek nemcsak a fiú és férfi, hanem a lány és női labdarúgók is tagjai lennének. A regisztráltak fairplay szellemét és aktív játékát hazai válogatott és kupamérkőzésekre szóló jegyekkel, hivatalos szurkolói adidas mezekkel és speciális MLSZ grassroots kitűzőkkel is támogatjuk, ezzel is jelezve, a profi futball nem engedi el az amatőr futball kezét.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük