Blogzine

A Route4U bemutatkozott Prágában

A DBH SeedStar és a LEWIS PR közös kezdeményezésének nyertese, a Route4U május 12-én Prágában képviselte hazánkat a LEWIS PR által szervezett, Houston We’ve Got A StartUp nemzetközi workshopon és startup versenyen, ahol nemzetközi befektetők előtt mutatkozhattak be, valamint a lengyel és cseh csapatokkal oszthatták meg szakmai tapasztalataikat.

A nemzetközi rendezvényt Lukasz Kluj, a LEWIS PR regionális vezetője nyitotta meg, majd a résztvevő startupok megismerkedhettek az őket érintő uniós finanszírozási lehetőségekkel, a branding fontosságával, valamint a magyarországi és hollandiai inkubációs programok nyújtotta lehetőségekkel a LEWIS PR és DBH Group szakmai előadóinak és partnereinek jóvoltából.

Ezután a befektetőkkel és mentorokkal folytatott interaktív kerekasztal-beszélgetés során a három ország regionális győztes vállalkozásai gondolatokat cserélhettek a szakemberekkel a startup ökoszisztéma lokális nehézségeiről, valamint azok megoldási lehetőségeiről a prágaihoz hasonló startup programok, mentori egyeztetések és információcsere által. Ennek során a Seed Star Battle startup verseny győztese a Route4U is megosztotta tapasztalatait a közönséggel arról, hogyan lehetséges egy lokális probléma megoldását kiterjeszteni nemzetközi szintre, valamint az ötletgazda Bodó Péter ismertette közösségi megoldását, amelyben a kerekesszékesek és mozgáskorlátozottak segítséget nyújthatnak sorstársaiknak, és így tevékenyen hozzájárulnak a mozgáskorlátozottak társadalmi integrációjához.

A LEWIS PR prágai vezetőjének moderálásával a startup csapatok bemutatkozhattak prezentációikkal a nemzetközi zsűri előtt. A három perces pitcheket a Houston We’ve Got A StartUp eredményhirdetése követte, ahol a győztes lengyel csapat az EliteClimb vehette át az első helyért járó díjat, míg a cseh csapatok közül a MyStay bizonyult a legjobbnak.

eliteclimb

A lengyel nyertes, az EliteClimb csapata lett, akik profi hegymászóknak készült – karbon és kevlár ötvözetből készített – hegymászó csákányt, és egyéb felszereléseket fejlesztenek, amelyek az átlagos hegymászó felszerelésekkel szemben 50 százalékkal könnyebbek, ezzel segítve a hegymászókat a kritikus fontosságú csúcstámadás során.

Csehország első helyezettje a MyStay, az online szállásfoglaló mobil applikáció lett, amellyel a felhasználók a szállásfoglalás mellett egyéb szolgáltatásokat (taxi, reptéri transzfer, parkolás) is megrendelhetnek egyetlen felületről, valamint a vendégek közvetlen kapcsolatot tarthatnak a hotellel, ezzel időt és pénzt takarítva meg.

A nemzetközi startup verseny nyertesei fél éves teljes körű PR szolgáltatást nyertek, míg a magyar csapat többek között 1 millió forint értékű mentor programot, 3 hónapra szóló DBH KoWerk Office szolgáltatást, IBM mentoringot és fél éves PR szolgáltatást vihettek haza a DBH, az IBM és a LEWIS PR jóvoltából.

Megosztás