Külföld

BREAKING – Nevezz Európa legnagyobb startup versenyére!

Vasárnapig (okt. 21. éjfélig) lehet jelentkezni a LeWeb konferencia startup versenyébe. A 16 elődöntős 2 belépőjegyet is kap a megarendezvényre, amely belépő díja holnaptól már 2300 euró!! 2 éve voltam, fantasztikus volt! Nevezzetek!

Két éve amikor a LeWeb-en jártam lenyűgözött az a 2-3 ezer ember, aki ott volt és az a profizmus, ahogy megcsinálták az egész rendezvényt. (akkori élménybeszámolómat akkor még nem az Insider publikálta – ITT olvashatod) Itthon ahhoz szoktam, hogy egy szabvány hazai konferencia „menő” (?) networkingből, szünetközi dumálásból és rengeteg unalmas prezentációból áll. Nos Párizsban (és utána Bécsben, Londonban) megtapasztaltam, hogy egy startup konferencián nem a szünetbeli ismerkedés a lényeg, hanem a tanulás – egymástól, az előadásból, mindenhonnan. A közönség többsége az előadások alatt nem kint koccingat vagy kávézik, hanem bent a termekben figyel, jegyzetel. Sőt Bécsben anno külön termet is láttam, ahol hatalmas kivetítőkön lehetett figyelni a teremben zajló előadásokra.

Előcsarnok, amely oldalainál előregisztrációhoz kötött workshop-ok voltak (Google, Facebook stb)
Megaszínpad – tv-stúdiónyi díszlettel és hatalmas kivetítővel

 

Nos, a párizsi LeWeb startup szekciója is lenyűgöző. Van egy hatalmas Hungexpo-méretű pavilon mellett egy másik „kisebb” pavilon, amiben csaknem 100 kiállító mutatja be startup-ját, inkubátorát, vagy éppen nemzeti programját (pl. írek, oroszok). Illetve a pavilon hátában van egy 50-100 fős nézőtérrel rendelkező színházterem, ahol folyamatosan startup verseny megy, zsűrizássel – klasszikus formában. Az itt győztesen szereplő cégek aztán az utolsó nap átkerülnek a nagypavilonba, a mega nagy színpadra és mintegy 3000-es nézőközönség előtt versenyeznek. Maga a nézőtér is lenyűgöző, mert ilyenkor a lépcsőkön is ülnek és izgatottan várja mindenki a nyertest…

Startup pavilon kiállítói
Kis színpad – ahol csak startup prezentációk mentek

Szóval vasárnapig lehet jelentkezni… Szerintem érdemes! Nagyon érdemes! Ezennel felajánlom, hogy aki szeretné szívesen megnézem a pályamunkáját, segítek, tanácsokat adok neki, hogy nemzetközi szinten mivel tud versenybe kerülni (remélem már van kisebb tapasztalatom).

A szerző – büszkén, hogy ott lehetett!

Magyar startup-ok hajrá! Nevezzetek! Sajnos sem a 2 hét múlva esedékes bécsi versenybe, se anno az Inteles versenybe nem került be magyar csapat… Holott itthon nagyon tehetséges és kreatív projektek vannak.

Tehát hajrá!!

((ha kértek coachingot, ide írjatok léci: info@suu.hu /// miskolczy_cs)

 

Megosztás