London-Bp 1.: Taxidriver

Londonból jöttünk, és hazafelé a reptérről a taxiban azon szapultuk magunkat a MyCo-s kollégáimmal, hogy milyen utazási elszámolást fogadunk el a start-upjainktól. És miután kitettem a kollégámat, akkor – immár kettesben – a “taxi driver” megkérdezte, hogy…

tumblr_n3l1iscxqG1qa1iiqo1_1280… mégis – izé milyen start-up-okkal foglalkozunk? “Mert ő is nagyon sokat olvass start-up-okról és arról, hogy Budapest regionális központ lesz ebben. És hogy ez milyen nagyszerű, mert ez azt jelenti, hogy a gazdaságban van egy terület, amiben Magyarország a legjobb. És itt van a Prezi és más siker cégek és ez nagyon jó a mostani nagyon rossz helyzetben… “ – mondta a “taxi driver”.

És azt hittem nem jól hallok! Ezt nem hiszem el, hogy miért foglalkozik már egy “taxi driver” is azzal, hogy a “start-up-ok így-meg-úgy”! Ez nem igaz!

És addig, meg sem néztem ki vezeti a kocsit és elkezdtem érdeklődni… ránéztem és egy negyvenes éveiben járó sofőr volt. Vegyészetet tanult, majd sport üzlettel is foglalkozott és egyszerre három gazdasági magazint is olvas: a HVG a kedvence, majd a Figyelő és újabban a Forbes. És taxizik. Ezt mondta el magáról. Ránézve, nagyon szimpatikus figura volt. Mi van?! Ez miként?!

Ja a fotón Scorsese ül hátul a forgatáson (via Taxi Driver cult movie!)
Ja a fotón Scorsese ül hátul a forgatáson (via Taxi Driver cult movie!)

Kiszálltam a kocsiból és teljesen fejbe voltam vágva! Éjjel egy óra. Délután még az Imperial Collage campusában a magyar küldöttséggel (NGM) kaptattam, a kinti Climate-KIC-es start-up munkát néztük és ez még azt is felülírta. Pedig az abszolút világ élvonalbeli volt, amit Londonban láttunk az ottani Climate-től!

tumblr_n3yyt39WqN1qa1iiqo2_1280

Délután, amikor a kinti londoni start-up szcénát felmérő Cséfalvay prof (NGM államtitkárral) beszélgettem, akkor még nagyon “belterjesnek” tűnt az egész! És nem értettem, hogy ők miért járnak ki Londonba, vagy Bostonba, vagy New York-ba? És mi miért is dolgozunk? Ez olyan rutin kérdésnek tűnt délután.  Akkor. De a “taxi driver” után más jelentést nyert. Éjjelre. Vagy inkább: hajnalra.

tumblr_n3x1v2hkN31qa1iiqo1_1280Mert amolyan “tükörként” hallottam a “taxi driver” véleményét, teljesen átértékeltem a kinti eseményeket…

Úgy éreztem, hogy az eddigi Budapest HUB-ozás, az eddigi start-up felhajtásnak volt értelme és érdemes hinni benne!

Ha már az utca embere, a “taxi driver” is tud róla! És kíváncsi rá! Ez igen!

És, hogy előtte mi történt kint Londonban?

Az sajna  csak a 2. részben jön. Bocs.

 

3 thoughts on “London-Bp 1.: Taxidriver

 • 2014. május 17. szombat at 14:48
  Permalink

  Azt azért érdemes hozzátenni, hogy Londonban eléggé nagy para van az Uber terjeszkedéséből (legalábbis a taxisok szempontjából), ami ugye történetesen egy startup. A taxisok így első kézből tapasztalják meg a startupok “disruptive mivoltát”, nem akkora meglepetés, hogy olvasnak róla, és képben vannak a globális folyamatokkal. Ezzel együtt öröm, hogy legalább hall rólunk is, ezt nem vitatom. :)

  Reply
  • 2014. május 17. szombat at 14:51
   Permalink

   Jaja ez nagyon jogos és érdekes, amit írsz! Televolt limuzinnal, úton-út-félen. Persze ott van erre fizetőképes kereslet is.

   Persze a párbeszéd egy magyar taxissal történt meg. Az milyen király lett volna, ha ezt Londonban hallom egy kinti taxistól… gondolom ez még több idő lesz :-)

   Reply
 • Pingback: London-Bp 2.: Imperial Collage | Insider Blogzin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .