Morando: 1,5 millió euró a Netfone-ba

A Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 1,5 millió eurós tőkebefektetésről állapodott meg a Netfone Telecom Távközlési Szolgáltató Kft-vel, így jelentős fejlesztések várhatók az innovatív telekommunikációs szolgáltatások ezen részpiacán.

A jelentős növekedési potenciállal rendelkező, innovatív tevékenységet végző társaságok fejlesztését célzó alap tőkeemelésével a Netfone jelentős fejlesztéseket hajthat végre a virtuális mobilszolgáltatási (MVNO) üzletágában. Eközben képessé válik további befektetések végrehajtásával aktívan részt venni a telekommunikációs piacon zajló konszolidációs folyamatban is. A tranzakcióban résztvevő pénzügyi tanácsadó a BDO Magyarország volt.

A Morando befektetési tevékenységének egyik fókuszát IT és telekommunikációs cégek jelentik. Az alap a megvizsgált befektetési célpontok közül a Netfone Telecom Kft-t kábeltévés nagykereskedelmi megoldásainak, üzleti partnerek számára kínált szolgáltatásainak és megalapozott fejlesztési terveinek köszönhetően választotta befektetési portfoliójába.

Az üzleti célok között szerepel a nagykereskedelmi hangszolgáltatások további bővítése kábeltévé szolgáltatók számára – ezen a területen a Netfone már ma is piacvezető.

A tevékenység magában foglalja a szolgáltatók kapcsolódó marketing és értékesítési feladatainak kiszervezését is. A társaság hasonló modellt kíván megvalósítani a virtuális mobiltelefon-szolgáltatás (MVNO/MVNE) területén is, ahol a kábeltévé és egyéb szolgáltató társaságok kiszolgálását célzó üzletágát a legjelentősebb üzleti területté kívánja fejleszteni.

A Morando Zrt-vel kötött stratégiai együttműködés emellett lehetőséget biztosít a társaság számára a kábeltévé-szolgáltató piacon további befektetések végrehajtására. A Netfone a leánycégek működését közös platformra helyezi, így racionalizálva azok tevékenységét.

 

„A Netfone fő erősségének a kiterjedt és minőségi szolgáltatásportfoliót, valamint a széles ügyfélbázist tartjuk – hangsúlyozta Svébis Máté, a Morando portfolió igazgatója. – A mostani tőkeemeléssel biztosítottuk, hogy a Netfone az üzleti tervben felvázolt stratégia megvalósításához megfelelő pénzügyi fedezettel rendelkezzen. Továbbra is aktívan figyeljük a piacot és nyitottak vagyunk további befektetéseket eszközölni ebben a szegmensben.”

 

„Ebben a rendkívül gyorsan változó, rengeteg lehetőséget kínáló üzleti szegmensben a fejlődés egyik legfőbb gátja a pénzügyi források hiánya – magyarázta Kun István, a Netfone értékesítési és marketing igazgatója. – A kockázati tőkebefektetéssel lehetőségünk nyílt arra, hogy az új MVNO üzletág felépítése mellett meglévő szolgáltatásaink piacát is jelentősen bővíteni tudjuk. A stratégiai együttműködés keretében képessé váltunk további befektetések végrehajtására is.”

 

„Büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk ebben a tranzakcióban, amely jó példája annak, mennyire meghatározó lehet a tanácsadó szerepe egy befektetési projekt sikerében – mondta a Huth Gabriella, a BDO pénzügyi tanácsadási üzletágának partnere. – Annak érdekében, hogy a Morando tőkebefektetése szilárd alapokra épüljön, a tranzakciós döntés előtt a Netfone működésének pénzügyi átvilágításán kívül a jövőbeli fejlesztéseket tartalmazó üzleti terv kidolgozásában is kulcsszerepet vállaltunk.”

 

Háttér-információ

A Morando és Netfone közösen kialakított stratégiája a következő négy pilléren áll.

1.     A Netfone továbbépíti a kábeltévé szegmensben jelenleg is piacvezető pozícióját a nagykereskedelemi hangszolgáltatás területén

2.     A Morando és a Netfone közösen vesz részt a telekommunikációs piac felgyorsult konszolidációs folyamataiban. A tranzakciók lebonyolításában a BDO pénzügyi tanácsadási csapata továbbra is stratégiai partnere a konszolidáló társaságoknak.

3.     A Netfone Kft a tőkeemelésnek köszönhetően új, jelentősen kibővített célkitűzésekkel kívánja elindítani MVNO/MVNE üzletágát. A társaság korábbi tevékenységének köszönhetően elsőként kötött MVNO szerződést a Vodafone-nal mobil internet szolgáltatásra. A mobiltelefon-szolgáltatás bevezetésével a Netfone a vezetékes telefonszolgáltatás területén sikerre vitt nagykereskedelmi modellt kívánja megvalósítani a kábeltelevíziós piaci szegmensben is.

4.     A Netfone az üzleti szegmensben szintén kiemelkedően innovatív szolgáltatásokkal és megoldásokkal rendelkezik mind a vezetékes telefon, internet, mind a mobil távközlés illetve az IT megoldások területén, ahol szintén az aktív piaci terjeszkedés a kitűzött cél.

 

A tranzakció keretében végrehajtott tőkeemelés biztos alapot szolgáltat a Netfone Kft dinamikus növekedéséhez.

A cégről:

Netfone Távközlési Szolgáltató Kft.

A Netfone Kft. egy innovatív telekommunikációs társaság, amely azzal a céllal alakult 2007-ben, hogy üzleti ügyfelei és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó nagykereskedelmi partnerei számára kiemelkedően magas távközlési szolgáltatásokat biztosítson.

A társaság kábeltévé-társaságok részére többek között ADSL, NDSL, mail és hosting szolgáltatásokat, míg vállalati ügyfelei számára ADSL, NDSL, bérelt vonali, IP telefon alközponti, VOIP és CPS szolgáltatásokat kínál. Kábeltelevíziós ügyfelei a fentieken felül a Netfone saját infrastruktúráján üzemeltetett hangszolgáltatása segítségével olyan nagykereskedelmi megoldást kapnak, melynek segítségével meglévő és új ügyfeleik számára saját nevükben kínálhatnak teljes értékű vezetékes telefonszolgáltatást. Ezen felül a Netfone saját fejlesztésű MVNO szolgáltatása segítségével képessé válnak mobilinternet-szolgáltatás nyújtására is. Szintén e szegmenst szolgálja ki az a speciális CRM rendszer, mely több műszaki vezérlő és provisioning rendszert is integrál, igen fejlett pénzügyi modullal rendelkezik, és képes sales kampányok kezelésére is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..