Blogzine

Magyar Rekordok az idei Pioneers Festival-on

Harmadik éve erősítjük a magyar startup ökoszisztéma hírnevét Bécsben, Európa legnagyobb startup eseményén.

Már megszokott módon a Hofburg Palotában, Bécsben rendezik meg a Pioneers Festival-t október 29.-én és 30.-án.

A startup fesztiválon megszólalnak olyan világhírű vállalkozók mint Steli Efti a Close.io-tól, aki a tavalyi fesztivál sztárja volt, valamint Justin Kan a Twitch és a YCombinator-től, 79 további előadó társaságában. Idén rekord számú Magyar fog részt venni az előadásokon: több mint 60 résztvevő képvisel minket 2500 vállalkozó, befektet ős sajtós társaságában (egy kép alább).

pioneers2

 De az igazi fénypontja a rendezvénynek a startup verseny, melynek nyertese 50.000 Euró seed befektetést kap a SpeedInvest-től, valamint egy londoni és szilícium völgyi utat, ahol a YCombinator, TechStars és Lemnos Labs-nek pitchelhet a győztes.

 Nekünk talán még is az a legérdekesebb, hogy idén rekord mennyiségű magyar elő-döntősnek startupnak drukkolhatunk. Az Aero Glass, Optoforce, Cubilog és Smartdrive magyar startupok küzdenek a további 46 nemzetközi csapattal a fődíjért.

 A Pioneers Festival mentor csapatában is idén rekord számban képviselik hazánkat. Három jól ismert személyiség a magyar startup ökoszisztémából segíti a top 50 startupot, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák a verseny alatt. David Trayford, a thehub.hu alapítója, aki már harmadik éve mentorál ezen a rendezvényen, idén két másik mentor társaságában érkezik Bécsbe: Südy “Steve” István, Innovációs Igazgató, PitchRate és Online PressKit 24/7 és volt Pioneers Festival Nagykövet, valamint Hild Imre, CEO, iCatapult is erősbítik a hazai startup kultúra hírnevét a bécsi fesztiválon.

Megosztás