Címke: EVCA

Szóljon hozzá most!

1,6 milliárd euró magán-és kockázati tőke a régióban –ennek 10%-a Magyarországon

Az Invest Europe (korábban EVCA) szerint a közép-és kelet európai magántőke és kockázati tőke befektetések összértéke 2009 óta tavaly volt a legmagasabb; 1,6 milliárd euró, ami az előző, 2014-es évhez képest 25%-kal magasabb érték. Ez a teljes európai befektetési piacnak … Folytatódik….

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Kik veszik meg a sok magyar Jeremie céget?

A stratégiai befektetők lehetnek a legaktívabbak. De mit mutatnak a közép-európai tapasztalatok, trendek, milyen lehetőségeik vannak a hazai cégeknek és befektetőknek? Egy konferenciának pont ez volt a témája a közelmúltban.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

A régióban Magyarországon a legmagasabb a magántőke-befektetések GDP-hez viszonyított aránya

A Magyar Kockázati-, és Magántőke Egyesület (HVCA) 17. éves konferenciáját tartotta Budapesten. George A. Papandreou a görög helyzetről és annak Európára gyakorolt hatásáról beszélt.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Csökkenő tőkebefektetések! (frissítve)

Megjelent az EVCA (a HVCA európai megfelelője) friss, 2013-as statisztikája, ami szerint Magyarország jóval hátrébb csúszott, már ami a Venture Capital befektetések GDP-hez viszonyított arányát mutatja.

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Magyarország első és utolsó

A kockázatitőke-befektetésekben Európában a legjobbak, magántőke befektetésekben viszont sereghajtók vagyunk.

Kategória: Blogzine
1 hozzászólás

Magyarország az élen! (Biggeorge’s-NV Equity kommentárral)

Az Európai Kockázati és Magántőke Egyesület (EVCA) legutóbbi éves statisztikái szerint a GDP arányában Magyarország vezet a Jeremie kihelyezésekben. A friss adatokat Zsembery Levente, a Biggeorge’s-NV Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.vezérigazgatója kommentálja.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya, Piaci füles, Riportok
Szóljon hozzá most!

A Riverside 285 millió eurót keresett

A Riverside globális magántőke társaság a kedvezőtlen európai piaci helyzet ellenére is sikeres évet zárt. Világszerte több, mint 400 millió eurót fektetett be, 7 európai vállalatot vásárolt fel, és ugyancsak 7 európai vállalatot értékesített.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya, Külföld
Szóljon hozzá most!

Az európai kockázatitőke 2012-es programja

Alább közzétesszük az európai kockázati tőke fő szervezetének, az EVCA-nak (European Private Equity and Venture Capital Association) a 2012 első felére érvényes eseménynaptárát. Ismét csak szakmabeli ínyenceknek.

Kategória: Blogzine, Külföld, Piaci füles, Startupok
Szóljon hozzá most!

Európa nem ismeri Jeremie-t!

Háromnapos nemzetközi konferenciát hoztak Budapestre a kockázati tőke iparág nagyjai. A Venture Capital Forum 2011 neves befektetőinek többsége most hallott először a Jeremie programról! Hogy lehetséges ez?

Kategória: Blogzine, Hazai pálya
Szóljon hozzá most!

A Jeremie tőkeprogram a régiós piacot is magával húzza

Tavaly a tőkebefektetések volumene csaknem a felére, 1 291 millió euróra csökkent a régióban, miközben a befektetések darabszáma növekedett. Az elindult Jeremie-program hatására bizonyos szegmensek ez év elején már élénkülni kezdtek. Sőt, a programnak betudhatóan, a régióban Magyarországon kívül is … Folytatódik….

Kategória: Blogzine, Hazai pálya