Hazai pálya

Norvég cégé a használtautó.hu

Válságos időkben is van mozgás az online piacon, nemzetközi cégek érdeklődését is felkeltve.

Schibsted Classified Media megvásárolta a Használtautó Informatikai Kft., a hasznaltauto.hu – Magyarország piacvezető autókereskedelmi oldalát – üzemeltető társasága tulajdonrésze felét. Ezzel a Schibsted tovább erősíti pozícióit a magyarországi online hirdetési piacon, a vállalat portfóliójába tartozik a 2010-ben indult Jófogás.hu, Magyarország legnagyobb apróhirdetési adatbázisával rendelkező oldala.

A Schibsted Classified Media november 8-án írt alá megállapodást a LapCom Kft.-vel arról, hogy megvásárolja a Használtautó Informatikai Kft. tulajdonrészének felét. A vállalat további tulajdonrésze változatlanul az alapítók kezében marad.

A Schibsted Classified Media csoport célkitűzése, hogy a világ elsőszámú online apróhirdetési szolgáltatójává váljon. Ezzel a stratégiával összhangban indította el a cég magyarországi leányvállalata, a Schibsted Classified Media Hungary Kft. 2010-ben az azóta szilárd pozíciókat elért www.jofogas.hu apróhirdetési oldalt.

„A cégcsoport magyarországi helyzetének további erősítése érdekében szükség van olyan vállalkozásokra, amelyek már bebizonyították, hogy értéket teremtenek mind felhasználóik, mind pedig üzleti ügyfeleik számára. A www.hasznaltauto.hu nem csak Magyarország vezető gépjármű-kereskedelmi oldala, de meghatározó motorja a szektornak. Ez az oldal lelkes és elkötelezett csapatának köszönhető, amely az elmúlt közel 15 évben elképesztő tudást szerzett a magyar apróhirdetési és autós piacról. Célunk, hogy a Schibsted Classified Media csoport által kínált szinergiák felhasználásával a www.hasznaltauto.hu az eddigieknél még magasabb színvonalon szolgálja ki üzleti és magán ügyfeleit, mellyel tovább gyorsítja a magyarországi online piacterek fejlődését.” – nyilatkozta a megállapodásról Peresztegi Zoltán, a Schibsted Classified Media Magyarországért is felelős alelnöke.

A Schibstedről
● A Schibsted egy oslói, norvég székhelyű nemzetközi média csoport
● A vállalat dolgozóinak száma világszerte eléri a 7200 főt
● A cégcsoport közel 30 országban van jelen, többek között Norvégiában, Svédországban, Dániában, Finnországban, Litvániában, Észtországban, Lettországban, Belgiumban, Franciaországban, Portugáliában, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban, Ausztriában, Magyarországon, Mexikóban, Kolumbiában, Brazíliában, Argentínában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában, Ausztráliában.
● A Schibsted portfóliójába tartozik a 2010 január közepén indult Jófogás.hu, Magyarország legnagyobb apróhirdetési adatbázisával rendelkező oldala: 2012 novemberében több mint 2.000.000 aktív hirdetés szerepelt az oldalon.

Hasznaltauto.hu

A www.hasznaltauto.hu Magyarország vezető autós portálja, a hazai használt és új járművek, értékesítésének legjelentősebb közvetítő felülete, az Eurotax legnagyobb hazai adatszolgáltató partnere. Oldalain valamennyi fontos paraméterével megjelenik a hazai használtautó-kereskedelemben részt vevő gépjárművek több mint 80 százaléka, így adatbázisa egyedülálló betekintést nyújt a magyar használtautó-piacon zajló folyamatokba.

A www.hasznaltauto.hu korszerű eljárásokkal biztosítja, hogy felületén egy időben meghirdetett, közel 100 ezer jármű naprakész, szűrt adatbázisban, utólag is elemezhető tartalommal jelenjen meg. A honlapot felkereső napi 200 ezer egyedi látogató átlagosan 18 millió oldalletöltést végez. Ezzel a www.hasznaltauto.hu a két nagy közösségi oldal és a legnagyobb hazai ingyenes e-mailszolgálató után a negyedik legolvasottabb internetes felület Magyarországon.

Megosztás