Hazai pálya

Invitel InnoMax Díj

Indul az Invitel üzleti innovációs pályázata

Az Invitel nem csak versenyt ír ki, hanem eseményeket is szervez. Felkért szakértők legutóbb a digitális világ sötétebb oldaláról is beszéltek az év utolsó InnoMax Klubjában. Arról, hogy van-e kiberterrorizmus Magyarországon, illetve mit kell tenni ma egy védekezni kívánó szervezetnek és mire érdemes figyelni, mit kell tudnia egy üzleti cégvezetőnek minderről. Szó esett arról is, hol tart a világ és hol tart Magyarország a virtuális vagyonok védelmében és a résztvevők megtudhatták, hogyan mutat példát egy egészségügyi intézmény a versenyszektornak az informatika és a biztonság terén, illetve a tömeges ügyfélkezelésben, adatmenedzsmentben. A klubtagok emellett megismerkedhettek az Invitel új, felhőalapú telefon alközponti megoldásával, az IP Centerrel is és immár hagyománynak mondhatóan itt indult útjára az idei Invitel InnoMax Díj.

„Négy évvel ezelőtt, amikor létrehoztuk az InnoMax Díjat az volt a tervünk, hogy hagyományt teremtsünk. Az első díj néhány tucat pályázattal indult, tavaly pedig már közel száz innováció érkezett, miközben az InnoMax üzleti fórummá is vált. Legutóbbi InnoMax Klub rendezvényünkön 90 cégvezető vett részt. Büszkék vagyunk az eredményekre és izgalommal várjuk, hogy idén milyen innovációkra voltak képesek a hazai vállalatok” – mondta el Zsembery György, az Invitel vezérigazgató helyettese.

Papp Péter, a Kancellar.hu elnöke, informatikai és digitális biztonsági szakértő, előadásának címe: Milyen lesz a III. világháború? „A modernkori hackerkedés nem romantikus kalóz világ, hanem kőkemény üzleti bűnözés. Forradalmak robbannak ki, kormányok dőlnek meg, bankok és tőzsdék inognak meg a kibertámadások után. A holnap megoldásai helyett már a holnapután támadásaira kell készülnünk. Egy felelős cégvezető nem választhat más utat csak a felkészülést. Ezért is örülök, hogy az Invitel felvállalta ezt a szerepet és segít a modern biztonsági megoldásokat megismertetni a vállalatok döntéshozóival” – mondta el a szakember.

Danyi József, az iSAFE vezérigazgatója arról beszélt, hogyan vigyáznak a banktitkokra a pénzintézetek. „A legtöbben tudjuk milyen riasztó, rejtett-kapcsoló védi saját autónkat a tolvajoktól. Arról viszont alig tudunk valamit, hogy kik és hogyan vigyáznak a pénzünkre és digitális banktitkainkra. Pedig érdemes és lehet is tanulni a biztonság terén folyamatosan fejlődő és fejlődni kénytelen pénzvilágtól. A felhőtechnológia egyre szélesebb körnek teszi elérhetővé a legkorszerűbb megoldásokat is, ami több szempontból új kihívásokat jelent, de a régi mondás sem veszített érvényességéből: rend a lelke mindennek!” – mondta el a vezérigazgató előadásában.

E-egészségügy: biztonságosabb, gyorsabb, digitálisabb
Veszprémi Kórház élenjár az innovatív informatikai megoldásokban. Sas Tibor, informatikai és kontrolling osztályvezető és Dr. Szántó Tamás, radiológus, osztályvezető főorvos arról beszéltek, hogy mit tanultak ők az üzleti szférától és mit érdemes megtanulnia a piacnak az e-egészségügyi megoldásokból. „Az informatikai innováció ma már sokkal inkább elhatározás, mint pénz kérdése. Az Invitel segítségével közös beruházásokban sikeresen adaptáltunk olyan üzleti IT és felhőalapú megoldásokat, amelyekkel gyorsabb lett az ügymenet, hatékonyabb és olcsóbb a gyógyítás. Például központilag tárolhatóvá és bárhonnan hozzáférhetővé váltak a betegadatok, egy-egy leletet akár éjszaka otthonról is képes diagnosztizálni egy röntgen orvos” – mondta el Sas Tibor és Dr. Szántó Tamás.

Felhőben a telefonalközpont
Az Invitel saját fejlesztésű digitális telefonalközpontja más dimenzióba helyezi az asztali telefonok és a céges telefonhálózatok világát. Erről beszélt Béres András az Invitel vállalati szolgáltatás portfolió menedzsment vezetője. „Komolyan gondoljuk, amikor azt mondjuk, idén a felhők között jár az Invitel. Az InviCloud felhőalapú szerveráruház mellet idén mutattuk be internetről vezérelt, új generációs virtuális telefonalközpont megoldásunkat is, az IP Centert. Modernizáció, költségcsökkentés, mobilitás, beruházás nélküli fejlesztés, tervezhető fix költségek és extra funkciók jellemzik új szolgáltatásainkat” – mondta el Béres András.

Innováció, hatékonyság, maximalizmus, kreativitás
Az InnoMax Díjra megvalósult ötletekkel, a hatékonyságot javító innovációkkal és üzleti fejlesztésekkel pályázhatnak azok a vállalatok, amelyek az Invitel valamilyen megoldását felhasználva, arra építve értek el sikereket. Nem kizárólag szolgáltatás- vagy
termékfejlesztéssel lehet pályázni, a lényeg az üzleti innováció. Így például termelési, logisztikai, egészség- és pénzügyi, illetve akár HR területről is érdemes nevezni. Cél, hogy az üzleti maximalizmus, az innováció megkapja azt a kiemelt figyelmet, amit megérdemel és amiről a gazdasági visszaesés miatt ritkábban esik szó mostanában.

Hogyan lehet pályázni az InnoMax Díjra?
Az InnoMax Díjra 2012. november 26-tól 2013. február 25-ig lehet nevezni a http://www.invitel.hu/innomax oldalon egy rövid pályázati űrlap kitöltésével. Három kategóriában lehet pályázni, így 5-19 fős, 20-69 fős és 70 fő feletti munkatársat foglalkoztató vállalatok indulhatnak a versenyben.

Folytatódik az InnoApps
Az InnoApps pályázat a középiskolás és a felsőoktatásban tanuló „applikátor fejlesztők” versenye. Az üzlethez, munkához kötődő „komolyabb” témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű fejlesztésekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehet pályázni. A jelentkezéseket a http://www.invitel.hu/innoapps weboldalon lehet benyújtani szintén 2012. november 26-tól.

Megosztás