Blogzine

SBrick: nem kockáz(tat)tak

Két évvel az első sikeres Kickstarter kampányuk után, újabb fordulóponthoz érkezett a LEGO Education megoldásait sikerrel „felokosító” SBrick csapata. Új fejlesztésük az SBrick Plus több mint kétszeresen túlteljesítette az újabb Kickstarter kampányt: közel 30 millió forintot gyűjtöttek össze. A sikerhez az Innotrade program támogatása is hozzájárult.


A csapat még 2016 januárjában az Innotrade program keretei közt vett részt a világ vezető technológiai kiállításán, a Las Vegas-i CES-en. Az eseményen való részvétel segítségével bemutathatták terméküket, validálhatták újabb ötletüket, ami gyakorlatilag megalapozta az új Kickstarter kampány sikerét.

A CES-en szerencsére számos pozitív visszajelzést kapott a csapat, megoldásaikat először mutathatták meg élesben a széles nemzetközi közönség előtt.

Mi az az SBrick?

Akinek kérdései lennének, hogy mi is ez, annak a válasz csak akkor könnyű, ha otthonosan mozog a Lego viszonylag új Education termékeinek és megoldásainak világában. E rajongóknak azonban szinte kötelező lenne egy ilyen okos Lego-kocka megvásárlása!

Hogy miért? Mert az Sbrick egy okos kocka , amivel telefonunkról is irányíthatjuk a legókat. A kész játékba beépítve egy SBrickkel 4 féle utasítást is ki tudunk adni. Két utasítás pedig bőven elég egy autó irányításához. Ugyanakkor bonyolultabb építmények esetén 64 különböző parancsunk is lehet!

Így például felkapcsolhatjuk a szirénát, vagy bekapcsolhatjuk az indexet az autónkon, de akár egy egész Lego-várost életre kelthetünk.

Hatalmas előnye az eszköznek az is, hogy az Apple, a Microsoft és a Google eszközökkel egyaránt kompatibilis. Mi több, a legnagyobb újdonság az SBrick Plus esetén a kockák programozhatósága. Ehhez ráadásul – a világos útmutatónak köszönhetően – nem szükségesek programozói ismeretek sem!

Bár az SBrick Plus használható otthoni szórakozásként is, de igazán hasznos eszköz lehet pedagógusok számára, méghozzá az egyre népszerűbb a programozási és robotika oktatás kiváló segédeszközeként, illetve e területeken készségfejlesztésre. Így például egy tanóra keretében létrehozott Lego robotok, járművek a programozási parancsok segítségével például kitalálhatnak bármilyen labirintusból.

A csapat – már lezárult – újabb Kickstarter kampányát itt tudja megnézni:

https://www.kickstarter.com/projects/sbrick/connect-code-create-with-sbrick-plus?ref=nav_search

Az SBrick-et is kiállítási megjelenéshez segítő Innotrade programról, a Kereskedőház startup támogatási programjáról itt olvashat további információkat:

http://www.innotradeprogram.hu/

sbrick-lego-sensor-kickstarter-innotrade

Megosztás