BlogzineHazai pálya

Tudomány-népszerűsítés vidéken is

Bővül a nagysikerű, a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával, valamint Dr. Deák Csaba elnökhelyettes védnökségével megrendezett „Jövő Hídja a Lánchídon” című program.

Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 45 millió forintos támogatásnak köszönhetően a szervezők az idei évben Budapest mellett Győrben, Szegeden és Debrecenben is elindítják a Jövő Hídját, így létrehozva hazánk legnagyobb tudománynépszerűsítő eseménysorozatát.

Az első eseményt a győri Nádor aluljárónál rendezték meg május 1-én.

A TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0042 azonosítószámú, „Tudományok Hídja a konvergencia régiók felsőoktatási pólusaiban” címmel beadott pályázat keretében megvalósuló „Jövő Hídja 2013.” országosra bővített esemény célja az idei évben is a műszaki és természettudományok, a kutatói és mérnöki életpálya népszerűsítése a társadalom, és elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében. A rendezvényeken számos tehetséges és sikeres fiatal mutatkozik be, bizonyítva, hogy kellő kitartással, szorgalommal, céltudatossággal már fiatal korban is komoly eredményeket lehet elérni, amely Magyarország szellemi, gazdasági és kulturális versenyképességét is növelni tudja. Az esemény fontos célja a tudás-intenzív iparágak és azok eredményeinek bemutatása, a jövő generációinak orientálása ezen területek felé. A projekt teljes költségvetése 45.562.120,- Ft, amelyből 45.562.120,- Ft az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás. A rendezvény látogatói számos magyar innovációval találkozhatnak, látványos és izgalmas ízelítőt kaphatnak a műszaki és természettudományok területéről, sikeres fiatal magyar kutatókat, mérnököket, vállalkozókat ismerhetnek meg.

A Jövő Hídjához kapcsolódóan a korábbi évek szakmai sikereire alapozva, ám új néven rendezték meg 2013. május 1-jén az ALTernatív hajtású járművek futamát Győrben.

A Jövő Hídja 2013. rendezvénysorozat Győrben indult útjára, Debrecenben várhatóan augusztus közepén, Szegeden pedig augusztus végén kerül majd megrendezésre.

jovo_hidja
Az esemény beharangozója, látványos kísérlettel. (Kép forrása :www.Bitport.hu)

 

Az idei programsorozatot szeptemberben, a budapesti Jövő Hídja a Lánchídon című rendezvény zárja majd.

Megosztás