Címke: Suu

1 hozzászólás

NEW AGE 3 – a debreceni ring

Igen, túl vagyunk a Get In The Ring! nemzetközi startup verseny debreceni fordulóján (NEW AGE 2), ahol a vidéki startup csapatatok képviselői azért szálltak ringbe, hogy kiütéses győzelemmel kerüljenek be a Corvinus Egyetem aulájában, november 25-én megrendezésre kerülő nemzeti döntőbe … Folytatódik….

Kategória: Hazai pálya
3 hozzászólás

Fogadónap I. – a magyar dealflow

Nyáron megfogadtam, hogy leállok! Nem hallgatok meg új projektet! Mert a sajátjaimat nem tudom kiszolgálni és dolgozni kell (ugye Climate-KIC) Aztán nem tudok ellenállni! Pár hete ismét heti fogadónapot tartok, vazz. Mert rengeteg startup megkeresés jön! De milyenek! Ezt nem … Folytatódik….

Kategória: Kutatás
1 hozzászólás

COLABS EVER! (party calling)

A hazai start-up történelem része, amit a Colabs-os fiúk csináltak! Nagy Petrosz, Borbély Gábor, Bogár Bence és persze Bakó Zsolti. És csütörtök este 5 éves bulijuk lesz! Kötelező menni! Éljenek!

Kategória: Hazai pálya
3 hozzászólás

Forró drót: Oszkó Péter távozik!

A 444.hu és a HVG is megírta, hogy Oszkó Péter közös megegyezéssel távozik a Portfolion tőkealapkezelő éléről.  Ilyen kérdések merültek fel a közösségben azóta: Vajon az OTP / Portfolion ezzel csökkenti aktivitását a start-up világban? Miért kellett távoznia az egyik … Folytatódik….

Kategória: Piaci füles
5 hozzászólás

WordUp arcok a Völgyből – Korsós Milán

Korsós Milán már akkor nagy hatást tett rám, amikor ’12-ben a KIBU-ban összefutottunk. Valahogy a KIBU mindig ilyen Szilícium völgyi alapsztorik műhelye marad nekem… (ja persze Prezi szül.helye!) és azóta Milánról csak a Völgyből jönnek infok! Killing!

Kategória: Külföld
Szóljon hozzá most!

Január 31-ig lehet pályázni a Singularity versenyre

Január 31-ig lehet jelentkezni az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Global Impact Compatition tehetségkutató versenyre. Ezt a Szilícium völgyi Singularity University hirdeti meg a kelet közép európai régióban.

Kategória: Hazai pálya
8 hozzászólás

SZAVAZZ! 2013-as start-up évértékelő

A tavalyi “szubjektív” helyett legyen inkább “közösségi” értékelő –  mármint a hagyományos “start-up évértékelés” helyett. Kérem, segítsetek és találjuk meg 2013 közösségi magyar start-up toplistáját! Szavazz, vagy javasold a 2013. év legjobbjait! – Lezártuk 01.31-én, betéve az eredmények!

Kategória: Hazai pálya
Szóljon hozzá most!

Zavar a start-up erőben és a Google-minta

Köztudott, hogy a “Google, a Facebook is csak egy nagy start-up!”. Aztán emiatt itthon vitába kerültem egy régi befektető barátommal. Mert külföldön ezt senki nem vitatja. Most akkor ez hogy is van nálunk?

Kategória: Riportok
8 hozzászólás

CALL OUT – Gyűjtsünk exit-eket!

A Szilícium völgyi utamnak két nagy tapasztalata volt: (a) az inkubáció már nem menő kint (sokan megégették magukat), (b) mindenki arra büszke milyen exit-et csinált, csak erről beszél. Apropó mi itthon miért nem beszélünk / gondolkozunk / ötletelünk exit-eken?! Tehát vegyük … Folytatódik….

Kategória: Hazai pálya
5 hozzászólás

Segítsetek plz: ez milyen konf?

Mert izgalmasnak tűnik, de nem tudom hová tenni. És ez nem reklám, csak felkaptam rá a fejemet: STRETCH

Kategória: Blogzine
Szóljon hozzá most!

Underground – Vissza a gitáromért az USA-ba!

Azért írom ezt a blogot, mert sok klassz új emberrel tudok megismerkedni. Megkeresnek új projektekkel és néha tudok dumálni a kommentezőkkel is. Ma nagy élményben volt részem. Az egyik olvasómmal beszélgettem. Underground élmény.

Kategória: Kutatás
Szóljon hozzá most!

Az alapítók szentsége, avagy a startup születése

Van most egy startup-om, ami Budapestre épít… És nyár óta építem. És hiszek benne. És azon gondolkodtam, hogy mitől fog ez működni? Régóta startup-oknak segítek és most végre a magamét kéne nyomni, de hogyan?! Lépések egy ügyhöz.

Kategória: Riportok
2 hozzászólás

Indul a pénzgyűjtés az AngelList-en!

Ma beesett a mailbox-omba egy fontos levél, amely alapján hétfőtől pénzt gyűjthetek startup-omnak az amerikai AngelList-en! És ott erre jó esély van!

Kategória: Külföld
3 hozzászólás

Napi bennfentes – Singularity csúcs!

A Singularity University (SU) 1. világ konferenciáját (=summit-jét) novemberben Budapesten tartja! A magyar szervezők hiper érdeme, hogy a szervezés jogát pl. London elől (!) elhozták. Ebben nagy szerepe volt az előző évek magyar sikereinek és Szabó Csabáék kitartásának. Spéci infok … Folytatódik….

Kategória: Piaci füles
1 hozzászólás

Grassroot és a lelassuló befektetési piac

Van egy szakmai kifejezés, amit itthon nem használunk, nem ismerünk, nem akarunk ismerni. Ez a “grassroot”, azaz a tömeges befektetési piac. Az a terület, ahol “csíráznak” az ötletek. Amiből idővel kinő a “csúcssiker”. Miért nincs ez még itthon? – vitairat, … Folytatódik….

Kategória: Kutatás
Szóljon hozzá most!

A ReSoNo a környezeti zajmérést forradalmasítaná (videó)

SUU-ról jelentjük: A ReSoNo a környezeti zajmérést forradalmasítaná. Videótudósítás.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya
3 hozzászólás

Az amcsik eladnak mindent, mi meg okosak vagyunk (videó)

SUU: Az amcsik eladnak mindent, mi meg okosak vagyunk.  Turcsán (Shy) Tamás blogunk egyik kulcsembere nyilatkozik.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya
3 hozzászólás

Senior – avagy a nagyfiúk bulija?

Azon gondolkodom mostanában, hogy a sok pénz a piacon miképpen fog exitálni? Azaz lesznek-e sikeres befektetések itthon? Kik lesznek azok a “nagyfiúk”, akik az elsőként csinálnak sikert a magyar befektetők közül? És kik azok, akik érzésből nyomják és mégis gyorsabban … Folytatódik….

Kategória: Blogzine, Hazai pálya
Szóljon hozzá most!

Indul a startup tévé!

A Gazdasagtv.hu oldal (ők is egy startup cég) sok-sok segítségével a jövőben videótartalmakat is közreadunk, ami kis önbizalom túltengéssel akár online “Startup Televíziónak” is lefordítanunk… Az adás indul!

Kategória: Blogzine, Hazai pálya
2 hozzászólás

SUU: távirányítású kerekesszék, zajmérő, és biciklifék is nyert a Corvinuson

Az ökoszisztéma egyik legrégebbi, 2008-ban indult rendezvényén a StartUp Underground konferencián évről-évre egyre nagyobb a pezsgés.

Kategória: Blogzine, Hazai pálya